KiM: "Božić bata" po imenu Arno Gujon

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo” iz Francuske stigao je u nedelju u srpske enklave.

Srbija 29.12.2015 | 21:20
KiM: "Božić bata" po imenu Arno Gujon

Osam volontera ove organizacije, u pratnji njenog osnivača, Arnoa Gujona, dopremili su petnaest tona pomoći čija vrednost prelazi 80 000 evra. Humanitarna roba se sastoji od nove odeće i obuće, školskog pribora, sportske opreme i igračaka za decu.

Otkada su stigli u Gračanicu, posle dugog putovanja od 2 000 kilometara, mladi Francuzi ne staju. Uručili su pomoć najugroženijim porodicama na istočnom i centralnom Kosovu, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć preko potrebna. U narednih nekoliko dana, francuska ekipa će nastaviti distribuciju u Metohiji.

"Naši volonteri su zaprepašćeni onim što su videli u zabačenim selima gde žive Srbi. Deca koja se igraju usred zime u vunenim čarapama i letnjim sandalama. Starci izolovani u napuštenim kućama, prepušteni na milost i nemilost onima koji im prete. Sve je to veoma šokantno! Ipak, srećni smo što, pored materijalne pomoći, donosimo ljudsku toplinu i moralnu podršku ovim plemenitim ljudima koji se osećaju usamljeno i zaboravljeno" kaže Arno Gujon.

Ovo je 38 konvoj koji je stigao na Kosovo od 2004. godine kada je osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ u Francuskoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar