Зашто је пропао трансфер Андрије Живковића у Дортмунд?!

Партизан у Захавијевим канџама! Познати израелски менаџер инсистира само на једној комбинацији...

Фудбал 31.12.2015 | 10:40
Зашто је пропао трансфер Андрије Живковића у Дортмунд?!

Иде. Не иде. Продужиће уговор. Неће.

Тако до сутра.

Без конкретног плана, без иоле смисла, тапка у месту статус Андрије Живковића. Нико не зна како ће да се распетља. Партизан се ту најмање пита. Немоћан је, све зависи од менаџера који буквално друже у шаци будућност најбољег фудбалера црно-белих и једног од најбољих који су у 2015. играли у Србији. Све се искомпликовало до те мере да и оно што је сигурно, или се таквим, чини - пропада.

Последња у низу нелогичности тиче се у начелу договореног преласка крилног везисте у Борусију из Дортмунда. Тај посао практично је до завршнице довео Мирослав Стевић, некадашњи везиста Партизана и човек који се после низа година успешног играња у Бундеслиги посветио менаџерском послу, па је, између осталог, заслужан и за посредовање у трансферима Антонија Рукавине (2008) и Милоша Јојића (2014) на Вестфален. Овога пута истом стадиону приближио је Андрију Живковића, челници Борусије били су и те како заинтересовани за потпис фудбалера који је одушевио јавност на Мундијалиту, међутим, онда се појавио проблем.

У лику - Пинија Захавија. Власник Инвестиционог фонда, коме је претходна управа Партизана продала већинска права на уговор Андрије Живковића, успротивио се таквом сценарију, не желећи да његов клијент игра за Дортмунд. Послао је групу сарадника у Немачку, а они за тили час у разговору са представницима Милионера објаснили да нема сврхе да Жиле прелази код њих, јер имају други клуб.

Бенфику!

Познати Израелац је у фантастичним односима са руководиоцима португалског клуба, већ је у Лисабон одвео неке од српских (Лазара и Филипа Марковића) и не само српских играча, касније их слао на друге дестинације за далеко веће суме новца, правећи профит клубу. И себи.

Опробан рецепт за успех жели да примени у случају Андрије Живковића, коме - због јаког утицаја у Бенфики - гарантује сигурно место у стартних 11 и „јаку“ плату. Уз једну „зачкољицу“. Не одмах, већ на лето. Захавију је у интересу да сачека јун и тек у наредном прелазном року реализује посао. Тад ће Андрији истећи уговор и Бенфика неће морати да плати ни цент обештећења, а успут ће познати менаџер у свој џеп убацити 2.500.000 евра колико му следује на основу пенала, које би Партизан морао да плати уколико свог најбољег играча не прода ове зиме.

Зато Пини Захави (иако је на папиру Предраг Ђорђевић из агенције „Дони менаџемет“ менаџер Андирје Живковића, у пракси се за све пита Израелац), уз јаку подршку својих људи широм Европе, лобира да пропадну трансфери. Зато су се изјаловили преговори, између осталог, са Фенербахчом, Леверкузеном, можда и Манчестер Ситијем или било којим другим енглеским клубом, заинтересованим за потпис момка из Ниша.

У целој причи највише ће да испашта Партизан. Челницима црно-белих руке су везане. Немају механизам да продуже уговор са Андријом Живковићем - кога менаџери саветују другачије - а, ма колико им се чинило корисним са спортске стране да га задрже још неко време у Хумској 1 за њих би најприкладније било да оде већ сад, па да зараде макар нешто на име обештечења. А то не иде на руку Пинију Захавију. У том зачараном кругу односа и интереса крије се и одговор на питање зашто се не назире расплет у случају, уз Марка Грујића, најтраженијег фудбалера Суперлиге.

Подсетимо, претходно руководство Партизана, за време председничког мандата Драгана Ђурића (који уверава да је овлашћења предао на потпредседнике Милета Јовичића и Ратомира Бабића), продало је у пролеће 2014. већински део економских права на Андрију Живковићу инвестиционом фонду у власништву Пинија Захавија. Тад је одлучено да црно-бели задрже свега 25 одсто уговора, 50 одсто је припало израелском менаџеру, а преосталих 25 Јовици Живковићу, оцу младог фудбалера.

Једино што 100 одсто јесте - неизвесност.

Коментари / 0

Оставите коментар