Видић хоће да буде појачање, али - 3.200.000 евра је много!

Српски дефанзивац пресрећан што опет тренира пуном паром без болова у леђима, али јануарски прелазни рок би могао да га одведе у другом правцу.

Фудбал 31.12.2015 | 09:20
Видић хоће да буде појачање, али - 3.200.000 евра је много!

Пре годину и по дана је Немања Видић дошао у Интер као једно од највећих појачања, као капитен Манчестер Јунајтеда и са задатком да преузме командовање одбраном Неразура. Што због несналажења у Мацаријевом систему са три играча у последњој линији, што због неких прилично лоших издања, али и због честих повреда, Видић је пао на маргину у славном клубу.

Последњих шест месеци је провео на опоравку после операције леђа, није био ни лиценциран за први део сезоне, а Роберто Манчини једва чека да му види леђа. Интер би се радо одрекао Видића, али Србин жели да остане.
„Није лако издржати у глави шест месеци строго индивидуалних тренинга. Сада сам опет са екипом, тренирам нормално и све је у реду због чега сам јако срећан. Операција леђа је била тешка, а најбитније је да не осећам болове док тренирам. Надам се да ћу бити појачање Интера у наставку сезоне и да ћу дати свој допринос“, поручио је Видић.

Међутим, у Интеру имају другачије планове. Функционери Аузилио и Занети имају задатак од клуба да ослободе 8.000.000 евра из годишњег буџета који иде на плате играча којих би се Манчини радо решио. Видић ту представља највећи баласт са сезонском зарадом од 3.200.000 евра и уговором који траје до лета 2017. године. На „листи за одстрел“ су још Давиде Сантон, Андреа Ранокија и врло вероватно Мартин Монтоја. Уколико би се Интер решио поменутих првотимаца, отворио би се простор за довођење појачања...

Међутим, Видић нема намеру да иде из клуба и нада се да ће конкурисати за тим у другом делу сезоне. Уколико би прихватио да поравна рачуне са Интером, не би морао много да брине за наставак каријере, пошто Милан, Евертон и Астон Вила желе да га доведу.

Коментари / 0

Оставите коментар