Vidić hoće da bude pojačanje, ali - 3.200.000 evra je mnogo!

Srpski defanzivac presrećan što opet trenira punom parom bez bolova u leđima, ali januarski prelazni rok bi mogao da ga odvede u drugom pravcu.

Fudbal 31.12.2015 | 09:20
Vidić hoće da bude pojačanje, ali - 3.200.000 evra je mnogo!

Pre godinu i po dana je Nemanja Vidić došao u Inter kao jedno od najvećih pojačanja, kao kapiten Mančester Junajteda i sa zadatkom da preuzme komandovanje odbranom Nerazura. Što zbog nesnalaženja u Macarijevom sistemu sa tri igrača u poslednjoj liniji, što zbog nekih prilično loših izdanja, ali i zbog čestih povreda, Vidić je pao na marginu u slavnom klubu.

Poslednjih šest meseci je proveo na oporavku posle operacije leđa, nije bio ni licenciran za prvi deo sezone, a Roberto Mančini jedva čeka da mu vidi leđa. Inter bi se rado odrekao Vidića, ali Srbin želi da ostane.
„Nije lako izdržati u glavi šest meseci strogo individualnih treninga. Sada sam opet sa ekipom, treniram normalno i sve je u redu zbog čega sam jako srećan. Operacija leđa je bila teška, a najbitnije je da ne osećam bolove dok treniram. Nadam se da ću biti pojačanje Intera u nastavku sezone i da ću dati svoj doprinos“, poručio je Vidić.

Međutim, u Interu imaju drugačije planove. Funkcioneri Auzilio i Zaneti imaju zadatak od kluba da oslobode 8.000.000 evra iz godišnjeg budžeta koji ide na plate igrača kojih bi se Mančini rado rešio. Vidić tu predstavlja najveći balast sa sezonskom zaradom od 3.200.000 evra i ugovorom koji traje do leta 2017. godine. Na „listi za odstrel“ su još Davide Santon, Andrea Ranokija i vrlo verovatno Martin Montoja. Ukoliko bi se Inter rešio pomenutih prvotimaca, otvorio bi se prostor za dovođenje pojačanja...

Međutim, Vidić nema nameru da ide iz kluba i nada se da će konkurisati za tim u drugom delu sezone. Ukoliko bi prihvatio da poravna račune sa Interom, ne bi morao mnogo da brine za nastavak karijere, pošto Milan, Everton i Aston Vila žele da ga dovedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar