Туга! Срничек није издржао!

Бивши голман Њукасла Павел Срничек умро је данас у 47. години, девет дана након што је доживео срчани удар.

Фудбал 29.12.2015 | 21:20
Туга! Срничек није издржао!

Тужна вест за поклинике фудбала стигла је из Чешке. Некадашњи репрезентативац те земље Павел Срничек умро је у 49. години, од последица срчаног удара задобијеног 20. децембра док је, као већина бивших спортиста, џогирао.

Срничек је преминуо у болници у Острави, где су га лекари пре девет дана ставили у индуковану кому, међутим, његово тело није могло да се избори са јаким инфарктом, па су га болничари јутрос „скинули“ са апарата.

„Осетио сам неизмерну тугу кад сам сазнао да је Павел Срничек преминуо. Био је џентлмен и велики спортсмен. Нека ти је лака црна земља, пријатељу“, огласио се на Твитеру Петер Шмајхел, некадашњи голман Манчестер јунајтеда.

Срничек је у каријери бранио за Бањик из Остраве, Њукасл, Шефилд Венздеј, Брешу, Козенцу, Портсмут, Вест Хем и Беиру Мар. За репрезентацију Чечке одиграо је 49 утакмица у периоду од 1994. до 2001. године, али је највећи траг оставио у Њукалсу (1991-1998), где је под командом тадашњег тренера Кевина Кинега имао једну од битнијих улога у екипи са стадиона Сент Џејмс парк, која се најпре вратила у Премијер лигу, а онда се у њој борио за врх табеле.

„Лоше, баш се лоше осећам, јер сам изгубио некадашњег саиграча. Моје мисли су уз његову породицу у ово ужасно време“, написао је Ален Ширер, легендарни нападач Сврака.

Коментари / 0

Оставите коментар