Tuga! Srniček nije izdržao!

Bivši golman Njukasla Pavel Srniček umro je danas u 47. godini, devet dana nakon što je doživeo srčani udar.

Fudbal 29.12.2015 | 21:20
Tuga! Srniček nije izdržao!

Tužna vest za poklinike fudbala stigla je iz Češke. Nekadašnji reprezentativac te zemlje Pavel Srniček umro je u 49. godini, od posledica srčanog udara zadobijenog 20. decembra dok je, kao većina bivših sportista, džogirao.

Srniček je preminuo u bolnici u Ostravi, gde su ga lekari pre devet dana stavili u indukovanu komu, međutim, njegovo telo nije moglo da se izbori sa jakim infarktom, pa su ga bolničari jutros „skinuli“ sa aparata.

„Osetio sam neizmernu tugu kad sam saznao da je Pavel Srniček preminuo. Bio je džentlmen i veliki sportsmen. Neka ti je laka crna zemlja, prijatelju“, oglasio se na Tviteru Peter Šmajhel, nekadašnji golman Mančester junajteda.

Srniček je u karijeri branio za Banjik iz Ostrave, Njukasl, Šefild Venzdej, Brešu, Kozencu, Portsmut, Vest Hem i Beiru Mar. Za reprezentaciju Čečke odigrao je 49 utakmica u periodu od 1994. do 2001. godine, ali je najveći trag ostavio u Njukalsu (1991-1998), gde je pod komandom tadašnjeg trenera Kevina Kinega imao jednu od bitnijih uloga u ekipi sa stadiona Sent Džejms park, koja se najpre vratila u Premijer ligu, a onda se u njoj borio za vrh tabele.

„Loše, baš se loše osećam, jer sam izgubio nekadašnjeg saigrača. Moje misli su uz njegovu porodicu u ovo užasno vreme“, napisao je Alen Širer, legendarni napadač Svraka.

Komentari / 0

Ostavite komentar