Сјећате ли се Звездиног Саламија?!

Најбољи стрелац нигеријског шампионата налази се у конкуренцији за избор фудбалера године у Нигерији. Летос за мало потписао за Астон Вилу!

Фудбал 30.12.2015 | 19:20
Сјећате ли се Звездиног Саламија?!

Нигеријац који је био члан српског шампиона свега месец и по дана прошле зиме, након чега је раскинуо уговор и вратио се у домовину, јер је чуо да неће примати плату у Београду, тренутно се налази у конкуренцији за фудбалера године у домовини.

Е сада, ма колико то био лично успех за њега, тешко да ће Салами успети да се домогне трофеја, посебно јер му је конкуренција паклена, а чине је нигеријски фудбалери који наступају у иностранству и то асови као што су: Одион Игало (Вотфорд), Симон Мозес (Гент), Ахмед Муса (ЦСКА), Ентони Уџа (Вердер)...

Гболахан Фуад Салами је у 2015. години постигао 17 голова за Вари Вулфсе у Првој лиги Нигерије, што га је кандидовало да уђе у конкуренцију за фудбалера године, а добио је и Трофеј Рашидија Јекинија, намењен најбољем стрелцу домаћег шампионата.

Према наводима локалних медија, Саламија је минулог лета радна дозвола спречила чак и да потпише уговор са енглеским премијерлигашем Астон Вилом. Наводно, проблематични 24-годишњи нападач успешно је у мају прошао пробу у Бирмингему, али када је требало да дође до реализације трансфера није добио папире да остане на Острву.

Остао је у домовини, где му, евидентно, добро иде, а локални новинари понављају да му је и даље проблематично понашање највећа препрека да направи запажену каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар