Sjećate li se Zvezdinog Salamija?!

Najbolji strelac nigerijskog šampionata nalazi se u konkurenciji za izbor fudbalera godine u Nigeriji. Letos za malo potpisao za Aston Vilu!

Fudbal 30.12.2015 | 19:20
Sjećate li se Zvezdinog Salamija?!

Nigerijac koji je bio član srpskog šampiona svega mesec i po dana prošle zime, nakon čega je raskinuo ugovor i vratio se u domovinu, jer je čuo da neće primati platu u Beogradu, trenutno se nalazi u konkurenciji za fudbalera godine u domovini.

E sada, ma koliko to bio lično uspeh za njega, teško da će Salami uspeti da se domogne trofeja, posebno jer mu je konkurencija paklena, a čine je nigerijski fudbaleri koji nastupaju u inostranstvu i to asovi kao što su: Odion Igalo (Votford), Simon Mozes (Gent), Ahmed Musa (CSKA), Entoni Udža (Verder)...

Gbolahan Fuad Salami je u 2015. godini postigao 17 golova za Vari Vulfse u Prvoj ligi Nigerije, što ga je kandidovalo da uđe u konkurenciju za fudbalera godine, a dobio je i Trofej Rašidija Jekinija, namenjen najboljem strelcu domaćeg šampionata.

Prema navodima lokalnih medija, Salamija je minulog leta radna dozvola sprečila čak i da potpiše ugovor sa engleskim premijerligašem Aston Vilom. Navodno, problematični 24-godišnji napadač uspešno je u maju prošao probu u Birmingemu, ali kada je trebalo da dođe do realizacije transfera nije dobio papire da ostane na Ostrvu.

Ostao je u domovini, gde mu, evidentno, dobro ide, a lokalni novinari ponavljaju da mu je i dalje problematično ponašanje najveća prepreka da napravi zapaženu karijeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar