Терза: Ово није било ни у Пиксијево вријеме!

Звезда поново има робу за европске великане! „Звезда је у последњих десет година изгубила имиџ, али трансфер Марка Грујића ће повећати нашу преговарачку моћ. Ако Звезда има играча за Ливерпул, то значи да има фудбалере за Нант, Бордо, Ђенову, Бенфику“, поручује за МОЗЗАРТ Спорт Звездан Терзић.

Фудбал 30.12.2015 | 14:40
Терза: Ово није било ни у Пиксијево вријеме!

„Најбољи фудбал игра се на Маракани“, гласио је промотивни слоган маркетинг службе Црвене звезде у периоду када је сениорски тим најтрофејнијег српског клуба оборао ривале као снопље и са 19 узастопних победа потврдио доминацију. Бројне рекорде оборила је актуелна генерација играча Црвене звезде, практично ставила обе шапе на шампионски пехар, али суве бројке нису једина заоставштина Луковића и другова. После више од две деценије Црвена звезда има играче за највеће европске клубове.

Суперталентовани везиста Марко Грујић је на пола корака од преласка у Ливерпул, али тихи момак са Звездаре није једина тиха патња бројних представника великих клубова после чијих игара моћнијима иде вода на уста. Дакле, Црвена звезда је на добром путу да овери трансфер златне коке у редове петоструког шампиона Европе, док је Бенфика, још један клуб у чијој трофејној сали се налази сребрна анфора, усмерила погледа ка Луису Лучу Ибањезу. Омалени леви бек нема тржишну вредност као Марко Грујић, али је потврда тезе да би романтична и срећнија времена могла да се врате у Љутице Богдана

Црвена звезда је огроман новац од трансфера играча приходовала у време председничке ере Драгана Стојковића Пиксија. После две дупле круне Никола Жигић је прошао у Расинг, Дејан Миловановић и Милан Бишевац су појачали Ланс, Бошко Јанковић је појачао Мајорку. Све клубови који не могу да стоје у истој равни са Ливерпулом, Бенфиком и Спортингом из Лисабона који је показао интересовање за првог стрелца Суперлиге Уга Вијеире.

Клубови светле традиције последњи пут су оваквим интензитетом обигравали око Маракане још средином седамдесетих. Примера ради Дејан Рамбо Петковић је појачао Реал Мадрид, Дејан Стефановић и Дарко Ковачевић су отишли пут Шефилд Венздеја, док је 12 месеци касније Перица Огњеновић кренуо путем Дејана Петковића. Истина, највише новца Звезда је добила од продаје Горана Друлића у Сарагосу и Дејана Станковића у Лацио... Поново тимови који не могу да буду у истој равни са Ливерпулом и Бенфиком.

Управо би судбина Марка Грујића на Енфилд Роуду могла да одреди даљу трансфер судбину Црвене звезде. Уколико Грујић прихвати Клопову руку поверење и докаже да има потенцијал достојан ТОП везисте, Црвена звезда ће постати адреса на коју ће највећи европски клубови радо свраћати. Треба ли, уопште, подсећати да је Здравко Мамић на име кредита који је добио после продаје Луке Модрића и Едуарда Да Силве, трансферисао фудбалере просечних квалитета попут Милана Бадеља и Брозовића за озбиљне новце. Тога је и свестан генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

„Црвена звезда је последњих десет година изгубила имиџ великог клуба. Нисмо имали референце, нисмо имали нешто што је иза нас, отуда мислим да трансфер Марка Грујића у Ливерпул може много да нам помогне. Утицаће на нашу преговрачку моћ, јер ћемо моћи поносно да кажемо како је играч директно из Црвене звезде отишао у Ливерпул. А када играч Црвене звезде оде у Ливерпул, онда је јасно да имамо квалитет и за, примера ради, Бордо, Нант, Ђенову, Бенфику. На путу смо да урадимо велику ствар“, поручио је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Звездан Терзић.

Пре Марка Грујића Црвена звезда није била озбиљан мамац клубовима са Запада. Јесте Предраг Рајковић отишао у редове учесника Лига Европе, јесте и добро попунио касу, али Макаби не звучи тако добро и аристократски као Бенфика или Ливерпул.
„Ово је само потврда да смо на добром путу. Пре годину ипо дана смо се сложили око политике форсирања Звездине деце. Сада је у жижи Марко Грујић чијим трансфером можемо да ставимо клуб на здраве ноге, али сетите се шта нам је донела продаја економских права на Луку Јовића. Практично, са новцем добијеним од Јовића смо спасили клуб од одузимања бодова и селидбе у нижи ранг. Наравно, верујем да ће Звезда приходовати још новца од Јовића. Исто тако и од Катаија, Вијеире и Ибањеза, Вулета Јовановића и Ристића“, додао је Терзић за наш портал

Тренутна ситуација звучи бајковито. Како било видећемо да ли ће трансфер Марка Грујића бити почетак лепших времена или изловани инцидент после којег ће одговорни из Љутице Богдана бити задовољни ако продају играча у Осасуну.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мартин

30.12.2015 13:46

Овај цовјек би требао да буде у Забели или Сремској Митровици, а не да управља таквом институцијом као сто је Црвена Звезда!

ОДГОВОРИТЕ