Terza: Ovo nije bilo ni u Piksijevo vrijeme!

Zvezda ponovo ima robu za evropske velikane! „Zvezda je u poslednjih deset godina izgubila imidž, ali transfer Marka Grujića će povećati našu pregovaračku moć. Ako Zvezda ima igrača za Liverpul, to znači da ima fudbalere za Nant, Bordo, Đenovu, Benfiku“, poručuje za MOZZART Sport Zvezdan Terzić.

Fudbal 30.12.2015 | 14:40
Terza: Ovo nije bilo ni u Piksijevo vrijeme!

„Najbolji fudbal igra se na Marakani“, glasio je promotivni slogan marketing službe Crvene zvezde u periodu kada je seniorski tim najtrofejnijeg srpskog kluba oborao rivale kao snoplje i sa 19 uzastopnih pobeda potvrdio dominaciju. Brojne rekorde oborila je aktuelna generacija igrača Crvene zvezde, praktično stavila obe šape na šampionski pehar, ali suve brojke nisu jedina zaostavština Lukovića i drugova. Posle više od dve decenije Crvena zvezda ima igrače za najveće evropske klubove.

Supertalentovani vezista Marko Grujić je na pola koraka od prelaska u Liverpul, ali tihi momak sa Zvezdare nije jedina tiha patnja brojnih predstavnika velikih klubova posle čijih igara moćnijima ide voda na usta. Dakle, Crvena zvezda je na dobrom putu da overi transfer zlatne koke u redove petostrukog šampiona Evrope, dok je Benfika, još jedan klub u čijoj trofejnoj sali se nalazi srebrna anfora, usmerila pogleda ka Luisu Luču Ibanjezu. Omaleni levi bek nema tržišnu vrednost kao Marko Grujić, ali je potvrda teze da bi romantična i srećnija vremena mogla da se vrate u Ljutice Bogdana

Crvena zvezda je ogroman novac od transfera igrača prihodovala u vreme predsedničke ere Dragana Stojkovića Piksija. Posle dve duple krune Nikola Žigić je prošao u Rasing, Dejan Milovanović i Milan Biševac su pojačali Lans, Boško Janković je pojačao Majorku. Sve klubovi koji ne mogu da stoje u istoj ravni sa Liverpulom, Benfikom i Sportingom iz Lisabona koji je pokazao interesovanje za prvog strelca Superlige Uga Vijeire.

Klubovi svetle tradicije poslednji put su ovakvim intenzitetom obigravali oko Marakane još sredinom sedamdesetih. Primera radi Dejan Rambo Petković je pojačao Real Madrid, Dejan Stefanović i Darko Kovačević su otišli put Šefild Venzdeja, dok je 12 meseci kasnije Perica Ognjenović krenuo putem Dejana Petkovića. Istina, najviše novca Zvezda je dobila od prodaje Gorana Drulića u Saragosu i Dejana Stankovića u Lacio... Ponovo timovi koji ne mogu da budu u istoj ravni sa Liverpulom i Benfikom.

Upravo bi sudbina Marka Grujića na Enfild Roudu mogla da odredi dalju transfer sudbinu Crvene zvezde. Ukoliko Grujić prihvati Klopovu ruku poverenje i dokaže da ima potencijal dostojan TOP veziste, Crvena zvezda će postati adresa na koju će najveći evropski klubovi rado svraćati. Treba li, uopšte, podsećati da je Zdravko Mamić na ime kredita koji je dobio posle prodaje Luke Modrića i Eduarda Da Silve, transferisao fudbalere prosečnih kvaliteta poput Milana Badelja i Brozovića za ozbiljne novce. Toga je i svestan generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

„Crvena zvezda je poslednjih deset godina izgubila imidž velikog kluba. Nismo imali reference, nismo imali nešto što je iza nas, otuda mislim da transfer Marka Grujića u Liverpul može mnogo da nam pomogne. Uticaće na našu pregovračku moć, jer ćemo moći ponosno da kažemo kako je igrač direktno iz Crvene zvezde otišao u Liverpul. A kada igrač Crvene zvezde ode u Liverpul, onda je jasno da imamo kvalitet i za, primera radi, Bordo, Nant, Đenovu, Benfiku. Na putu smo da uradimo veliku stvar“, poručio je u razgovoru za MOZZART Sport Zvezdan Terzić.

Pre Marka Grujića Crvena zvezda nije bila ozbiljan mamac klubovima sa Zapada. Jeste Predrag Rajković otišao u redove učesnika Liga Evrope, jeste i dobro popunio kasu, ali Makabi ne zvuči tako dobro i aristokratski kao Benfika ili Liverpul.
„Ovo je samo potvrda da smo na dobrom putu. Pre godinu ipo dana smo se složili oko politike forsiranja Zvezdine dece. Sada je u žiži Marko Grujić čijim transferom možemo da stavimo klub na zdrave noge, ali setite se šta nam je donela prodaja ekonomskih prava na Luku Jovića. Praktično, sa novcem dobijenim od Jovića smo spasili klub od oduzimanja bodova i selidbe u niži rang. Naravno, verujem da će Zvezda prihodovati još novca od Jovića. Isto tako i od Kataija, Vijeire i Ibanjeza, Vuleta Jovanovića i Ristića“, dodao je Terzić za naš portal

Trenutna situacija zvuči bajkovito. Kako bilo videćemo da li će transfer Marka Grujića biti početak lepših vremena ili izlovani incident posle kojeg će odgovorni iz Ljutice Bogdana biti zadovoljni ako prodaju igrača u Osasunu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

martin

30.12.2015 13:46

Ovaj covjek bi trebao da bude u Zabeli ili Sremskoj Mitrovici, a ne da upravlja takvom institucijom kao sto je Crvena Zvezda!

ODGOVORITE