Дуле Вујошевић о пола милиона евра, Тодорићу, Тумбасу...

Бивши тренер Партизана љут на дугогодишњег сарадника и отркива колико му се заиста дугује. Подсетио је и на плате тренера Црвене звезде и осталих конкурената...

Кошарка 30.12.2015 | 17:40
Дуле Вујошевић о пола милиона евра, Тодорићу, Тумбасу...

Душко Вујошевић и Драган Тодорић су легенде Партизана и тренерско-директорски тандем који се уградио у туце трофеја током периода доминације црно-белих српском и регионалном кошарком. Увек су били на првој линији одбране Партизана, на клупи деловали као једна душа, али и то се данас лане зове.

Дугогодишњи сарадници су постали тотални непријатељи. После одласка из клуба, Вујошевић није Тодорићу опростио што га је “издао” и остао са новим руководством. На почетку, притајени анимозитет је прерастао у отворено непријатељство. Вујошевић поручује да му неко пакује иза леђа и да управо Тодорић стоји иза тога.

“Са више страна се пушта да Партизан не може да опстане јер је исплатио мени дуг од пола милиона евра. Те приче крећу од мог дугогодишњег сарадника Драгана Тодорића кога сам ја задржао у клубу, сматрајући да су он и Миша Тумбас добри за атмосферу. Изгледа да је Миша много карактернији од њега”, рекао је Вујошевић за Курир.

Потом је трофејни стручњак детаљније појаснио ситуацију око дуговања према њему….

“Према споразуму треба да се исплати пет рата од којих последња долази 2019. године. Прва рата је стигла са 20 дана закашњења, а при том сам пристао да све казне платим сам, а износе 84.805 евра за техничке грешке и остало. Био сам спреман џабе да радим, али не и да џабе будем отеран. Из сезоне 2012/13 ми је исплаћено 173.190 евра. Вероватно имају покриће за то, али колико се сећам дали су ми једну или две плате мање. За остале две сезоне нисам добио ништа, али душебрижници нису били узнемирени што ја ни играчи нисмо добијали паре”.

Вујошевић је подсетио колико је клуб имао користи од његовог рада и колико новца је имала конкуренција.

“Не желим да се бавим рачуницама колико је клуб зарадио на продају играча које сам добрим делом ја оспособио, али могу да упоредм са осталим тренерима из АБА лиге коју смо ми више пута освајали попут Сагадина, Шакоте, Репеше, који је имао 400.000 евра у Цедевити годишње и то му је исплаћено”.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

30.12.2015 17:26

Па сто ниси исао да радис у Цедевити. Супља прица, бтолике паре за тренирање косарке у Србији....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.12.2015 17:27

Добар цланак

ОДГОВОРИТЕ