Dule Vujošević o pola miliona evra, Todoriću, Tumbasu...

Bivši trener Partizana ljut na dugogodišnjeg saradnika i otrkiva koliko mu se zaista duguje. Podsetio je i na plate trenera Crvene zvezde i ostalih konkurenata...

Košarka 30.12.2015 | 17:40
Dule Vujošević o pola miliona evra, Todoriću, Tumbasu...

Duško Vujošević i Dragan Todorić su legende Partizana i trenersko-direktorski tandem koji se ugradio u tuce trofeja tokom perioda dominacije crno-belih srpskom i regionalnom košarkom. Uvek su bili na prvoj liniji odbrane Partizana, na klupi delovali kao jedna duša, ali i to se danas lane zove.

Dugogodišnji saradnici su postali totalni neprijatelji. Posle odlaska iz kluba, Vujošević nije Todoriću oprostio što ga je “izdao” i ostao sa novim rukovodstvom. Na početku, pritajeni animozitet je prerastao u otvoreno neprijateljstvo. Vujošević poručuje da mu neko pakuje iza leđa i da upravo Todorić stoji iza toga.

“Sa više strana se pušta da Partizan ne može da opstane jer je isplatio meni dug od pola miliona evra. Te priče kreću od mog dugogodišnjeg saradnika Dragana Todorića koga sam ja zadržao u klubu, smatrajući da su on i Miša Tumbas dobri za atmosferu. Izgleda da je Miša mnogo karakterniji od njega”, rekao je Vujošević za Kurir.

Potom je trofejni stručnjak detaljnije pojasnio situaciju oko dugovanja prema njemu….

“Prema sporazumu treba da se isplati pet rata od kojih poslednja dolazi 2019. godine. Prva rata je stigla sa 20 dana zakašnjenja, a pri tom sam pristao da sve kazne platim sam, a iznose 84.805 evra za tehničke greške i ostalo. Bio sam spreman džabe da radim, ali ne i da džabe budem oteran. Iz sezone 2012/13 mi je isplaćeno 173.190 evra. Verovatno imaju pokriće za to, ali koliko se sećam dali su mi jednu ili dve plate manje. Za ostale dve sezone nisam dobio ništa, ali dušebrižnici nisu bili uznemireni što ja ni igrači nismo dobijali pare”.

Vujošević je podsetio koliko je klub imao koristi od njegovog rada i koliko novca je imala konkurencija.

“Ne želim da se bavim računicama koliko je klub zaradio na prodaju igrača koje sam dobrim delom ja osposobio, ali mogu da uporedm sa ostalim trenerima iz ABA lige koju smo mi više puta osvajali poput Sagadina, Šakote, Repeše, koji je imao 400.000 evra u Cedeviti godišnje i to mu je isplaćeno”.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

30.12.2015 17:26

Pa sto nisi isao da radis u Cedeviti. Suplja prica, btolike pare za treniranje kosarke u Srbiji....

ODGOVORITE
Name

Milan

30.12.2015 17:27

Dobar clanak

ODGOVORITE