Андрија, немој да прођеш као Пауновић и Ивић!

Или да се изгубиш као Маркец...Иван Ћурковић саветује најбољег фудбалера Партизана.

Фудбал 30.12.2015 | 14:00
Андрија, немој да прођеш као Пауновић и Ивић!

Шансе да Андрија Живковић и у пролећној сезони - у којој нема шансе за титулу ни изазов играња у Лиги Европе - носи дрес Партизана своде на на ниво статистичке грешке. Најбољем фудбалеру црно-белих на лето истиче уговор и без обзира што се управа клуба из Хумске труди да га наговори да потпише нови чини се да ће се после две и по године талентовани Нишлија напустити средину у којој је спортски порастао.

А тек му је 19 година. С друге стране, председник Управног одбора Парног ваљка у технчком мандату Иван Ћурковић напомиње да за самог играча не би било добро да се тако млад отисне преко границе.
„Из Партизана сам отишао када ми је било 29 година и знам колико ми је било тешко да се изборим са свим тим стварима. Погледајмо пример Лазара Марковића, честе промене клубова у иностранству су веома тешке, мало се губе ти млади играчи. Имате и конкуренцију других играча од 19, 20 година, желе и они да се изборе за место у тиму тог клуба у који сте отишли. То је врло трновит пут, поготово за младог играча. Тај новац никад неће доћи тако брзо и тако лако, а каријере могу да буду просечне“, рекао је Ћурковић у прилогу емосије на ТВ Партизан.

Навијачима Партизана трн у оку предсталвја накарадан уговор са Живковићем, склопљен за време претходне управе, који је потписан на три године и који је тек 25 процената у власништву клуба. Са тако малим уделом у власничким правима јасно је да су црно-бели немоћни и да ће Андрија напустити Топчидерско брдо. А ако, неким случајем остане још шест месеци, онда ће у јуну отићи без динара обештећења.
„Није то ништа ново. Одлазили су и раније играчи и то без уговора, рецимо Вељко Пауновић са 17 година, њега је стриц одвео... Владимир Ивић је такође отишао без уговора, голман Горан Пандуровић... Нико од њих није направио неку велику играчку каријеру. Рани одласци у клубове нису добри, јер млади играчи нису још сазрели да носе тај велики терет“.

Иван Ћурковић сматра да цела ситуација везана за статус Андрије Живковића највише штети - Партизану.
„Клуб је оштећен, јер је улагао у њега, давао му плату... Родитељи и менаџери имају велики утицај. Ево, имамо случај и Грујића из Црвене звезде. Рани одласци нису добри. Моја порука свима је да никад није касно отићи у велики клуб, са једном репутацијом, са одређеним бројем европских утакмица, интернационалним искуством, одређеним бројем утакмица у репрезентацији“, додао је председник Радне групе која до избора новог Управног одбора руководи Партизаном.

Коментари / 0

Оставите коментар