Andrija, nemoj da prođeš kao Paunović i Ivić!

Ili da se izgubiš kao Markec...Ivan Ćurković savetuje najboljeg fudbalera Partizana.

Fudbal 30.12.2015 | 14:00
Andrija, nemoj da prođeš kao Paunović i Ivić!

Šanse da Andrija Živković i u prolećnoj sezoni - u kojoj nema šanse za titulu ni izazov igranja u Ligi Evrope - nosi dres Partizana svode na na nivo statističke greške. Najboljem fudbaleru crno-belih na leto ističe ugovor i bez obzira što se uprava kluba iz Humske trudi da ga nagovori da potpiše novi čini se da će se posle dve i po godine talentovani Nišlija napustiti sredinu u kojoj je sportski porastao.

A tek mu je 19 godina. S druge strane, predsednik Upravnog odbora Parnog valjka u tehnčkom mandatu Ivan Ćurković napominje da za samog igrača ne bi bilo dobro da se tako mlad otisne preko granice.
„Iz Partizana sam otišao kada mi je bilo 29 godina i znam koliko mi je bilo teško da se izborim sa svim tim stvarima. Pogledajmo primer Lazara Markovića, česte promene klubova u inostranstvu su veoma teške, malo se gube ti mladi igrači. Imate i konkurenciju drugih igrača od 19, 20 godina, žele i oni da se izbore za mesto u timu tog kluba u koji ste otišli. To je vrlo trnovit put, pogotovo za mladog igrača. Taj novac nikad neće doći tako brzo i tako lako, a karijere mogu da budu prosečne“, rekao je Ćurković u prilogu emosije na TV Partizan.

Navijačima Partizana trn u oku predstalvja nakaradan ugovor sa Živkovićem, sklopljen za vreme prethodne uprave, koji je potpisan na tri godine i koji je tek 25 procenata u vlasništvu kluba. Sa tako malim udelom u vlasničkim pravima jasno je da su crno-beli nemoćni i da će Andrija napustiti Topčidersko brdo. A ako, nekim slučajem ostane još šest meseci, onda će u junu otići bez dinara obeštećenja.
„Nije to ništa novo. Odlazili su i ranije igrači i to bez ugovora, recimo Veljko Paunović sa 17 godina, njega je stric odveo... Vladimir Ivić je takođe otišao bez ugovora, golman Goran Pandurović... Niko od njih nije napravio neku veliku igračku karijeru. Rani odlasci u klubove nisu dobri, jer mladi igrači nisu još sazreli da nose taj veliki teret“.

Ivan Ćurković smatra da cela situacija vezana za status Andrije Živkovića najviše šteti - Partizanu.
„Klub je oštećen, jer je ulagao u njega, davao mu platu... Roditelji i menadžeri imaju veliki uticaj. Evo, imamo slučaj i Grujića iz Crvene zvezde. Rani odlasci nisu dobri. Moja poruka svima je da nikad nije kasno otići u veliki klub, sa jednom reputacijom, sa određenim brojem evropskih utakmica, internacionalnim iskustvom, određenim brojem utakmica u reprezentaciji“, dodao je predsednik Radne grupe koja do izbora novog Upravnog odbora rukovodi Partizanom.

Komentari / 0

Ostavite komentar