Пековић: Вјерујемо у Божића, направићемо јачи тим!

Председник црно-белих послао поруку подршке шефу стручног штаба, од навијача тражио стрпљење и најавио измене у екипи, које ће у 2016. учини састав "компактнијим, чвршћим и снажнијим".

Кошарка 30.12.2015 | 13:00
Пековић: Вјерујемо у Божића, направићемо јачи тим!

Партизан пролази кроз јако тежак период, додатно отежан поразима од Мега Лекса, МЗТ Скопља и Игокее у последњих недељу дана.

Закључно са утакмицом против Игокее, после које је део хале "Пионир" скандирао против Петра Божића, а други део за њега, црно-бели су дошли у ситуацију да у утакмици против Сутјеске морају да победе, да не би дошли на деобу последњег места.

Одсуство самопоуздања, наговештаји растанка са неким играчима, стање на табели и порази у низу били су разлог за анализу у врху клуба, после које се председник Партизана Никола Пековић обратио јавности отвореним писмом.

Први човек клуба рекао је да разуме љутњу навијача, исказану после пораза од Игокее и апеловао да тренутна, тешка ситуације не би смела да замагли видике на стратешком путу опоравка клуба из Хумске.

Пековић је подсетио на повреде и непланиране проблеме (пензионсање Перовића) и разјаснио да Партизан потпуно стоји иза стручног штаба, на челу са његовим шефом Петром Божићем. Истовремено, наговестио је измене у играчком саставу. "Неопходне су", поручио је, најавивши "компактнији, чвршћи и снажнији" тим у 2016.

Прочитајте комплетно писмо председника Партизана:

"Претпразнично расположење комплетној црно-белој породици сасвим природно покварила су три везана пораза, посебно два која смо по готово истом сценарију доживели пред верним навијачима у Пиониру.

Логично, порази доводе до незадовољства, па и до љутње. Некада се у тим моментима каже и по која тежа реч, све је то људски. Тако сам доживео и повике појединих навијача упућене по завршетку меча са Игокеом.

Прво морам све да подсетим да је сваки прелазни период, па и овај у коме се налази Партизан ове године тежак, пун неочекиваних проблема, па и болних пораза. Сви у клубу почев од играча, стручног штаба па до нас у руководству надали смо се нешто бољем резултату него што је у овом тренутку. Тренутна, тешка ситуација не сме међутим да нам замагли видике и скрене нас са стратешког пута опоравка клуба и стварања тима који ће бити доминантан дужи низ сезона, као што је то донедавно био случај.

Такав посао није могуће урадити преко ноћи. Посебно кад на самом почетку сезоне нисмо били ни близу комплетног тима, кад смо били принуђени да чекамо каснији долазак Американаца. Подсетићу све и да смо се суочили са повредама Андрића, Мурића, опроштајем Перовића и још неким проблемима које нико није у могућности да предвиди.

Пред нама је тежак пут који захтева мукотрпан рад, истрајност, много проливеног зноја сваког играча, као и разне селективне раскрснице уобичајене у спорту. Партизан је клуб са највишим нормама, у чијем дресу се норме понашања знају деценијама. Тако ће бити и сада.

Партизан је велики клуб и због тога што је умео не само да препозна таленат код многих играча, већ и да истрпи њихово израстање у асове. Исто је и са тренерима. Веровао је у њих, пружао им подршку у турбулентним временима и кризама. Тако је и овог пута.

Комплетан стручни штаб ужива наше пуно поверење, нећемо допустити да било ко са стране подрива ауторитет нашег тренера, нити било ко има право да га мења, осим нас који смо му указали поверење. А ми верујемо да Божић и његови сарадници у догледно време могу да достигну славне претходнике, како трофејима, тако и продукцијом младих играча, што је увек био приоритет нашег клуба.

У предстојећем периоду ће доћи до одређених промена, јер се кроз утакмице показало да су неопходне. Сврха тих измена је да у 2016. години састав буде компактнији, чвршћи и снажнији. Приоритетни задатак сваког играча је да изгара за црно-беле боје, учинак се у Партизану никад није мерио статистиком, већ жељом, борбеношћу и спремношћу појединца да се жртвује за тим. Сваки играч тога мора да буде свестан на сваком тренингу, камоли утакмици.

Користим прилику да присталицама црно-белих боја пожелим да им 2016. година донесе пуно радости на приватном и навијачком плану. Истовремено желим да им се захвалим на подршци коју је наш тим имао у досадашњем делу сезоне. Надам се да ће Пионир бити пун и у наставку сезоне и да ћемо се заједно радовати успесима", стоји у писму Николе Пековића.

Коментари / 0

Оставите коментар