Peković: Vjerujemo u Božića, napravićemo jači tim!

Predsednik crno-belih poslao poruku podrške šefu stručnog štaba, od navijača tražio strpljenje i najavio izmene u ekipi, koje će u 2016. učini sastav "kompaktnijim, čvršćim i snažnijim".

Košarka 30.12.2015 | 13:00
Peković: Vjerujemo u Božića, napravićemo jači tim!

Partizan prolazi kroz jako težak period, dodatno otežan porazima od Mega Leksa, MZT Skoplja i Igokee u poslednjih nedelju dana.

Zaključno sa utakmicom protiv Igokee, posle koje je deo hale "Pionir" skandirao protiv Petra Božića, a drugi deo za njega, crno-beli su došli u situaciju da u utakmici protiv Sutjeske moraju da pobede, da ne bi došli na deobu poslednjeg mesta.

Odsustvo samopouzdanja, nagoveštaji rastanka sa nekim igračima, stanje na tabeli i porazi u nizu bili su razlog za analizu u vrhu kluba, posle koje se predsednik Partizana Nikola Peković obratio javnosti otvorenim pismom.

Prvi čovek kluba rekao je da razume ljutnju navijača, iskazanu posle poraza od Igokee i apelovao da trenutna, teška situacije ne bi smela da zamagli vidike na strateškom putu oporavka kluba iz Humske.

Peković je podsetio na povrede i neplanirane probleme (penzionsanje Perovića) i razjasnio da Partizan potpuno stoji iza stručnog štaba, na čelu sa njegovim šefom Petrom Božićem. Istovremeno, nagovestio je izmene u igračkom sastavu. "Neophodne su", poručio je, najavivši "kompaktniji, čvršći i snažniji" tim u 2016.

Pročitajte kompletno pismo predsednika Partizana:

"Pretpraznično raspoloženje kompletnoj crno-beloj porodici sasvim prirodno pokvarila su tri vezana poraza, posebno dva koja smo po gotovo istom scenariju doživeli pred vernim navijačima u Pioniru.

Logično, porazi dovode do nezadovoljstva, pa i do ljutnje. Nekada se u tim momentima kaže i po koja teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene po završetku meča sa Igokeom.

Prvo moram sve da podsetim da je svaki prelazni period, pa i ovaj u kome se nalazi Partizan ove godine težak, pun neočekivanih problema, pa i bolnih poraza. Svi u klubu počev od igrača, stručnog štaba pa do nas u rukovodstvu nadali smo se nešto boljem rezultatu nego što je u ovom trenutku. Trenutna, teška situacija ne sme međutim da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj.

Takav posao nije moguće uraditi preko noći. Posebno kad na samom početku sezone nismo bili ni blizu kompletnog tima, kad smo bili prinuđeni da čekamo kasniji dolazak Amerikanaca. Podsetiću sve i da smo se suočili sa povredama Andrića, Murića, oproštajem Perovića i još nekim problemima koje niko nije u mogućnosti da predvidi.

Pred nama je težak put koji zahteva mukotrpan rad, istrajnost, mnogo prolivenog znoja svakog igrača, kao i razne selektivne raskrsnice uobičajene u sportu. Partizan je klub sa najvišim normama, u čijem dresu se norme ponašanja znaju decenijama. Tako će biti i sada.

Partizan je veliki klub i zbog toga što je umeo ne samo da prepozna talenat kod mnogih igrača, već i da istrpi njihovo izrastanje u asove. Isto je i sa trenerima. Verovao je u njih, pružao im podršku u turbulentnim vremenima i krizama. Tako je i ovog puta.

Kompletan stručni štab uživa naše puno poverenje, nećemo dopustiti da bilo ko sa strane podriva autoritet našeg trenera, niti bilo ko ima pravo da ga menja, osim nas koji smo mu ukazali poverenje. A mi verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet našeg kluba.

U predstojećem periodu će doći do određenih promena, jer se kroz utakmice pokazalo da su neophodne. Svrha tih izmena je da u 2016. godini sastav bude kompaktniji, čvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, već željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim. Svaki igrač toga mora da bude svestan na svakom treningu, kamoli utakmici.

Koristim priliku da pristalicama crno-belih boja poželim da im 2016. godina donese puno radosti na privatnom i navijačkom planu. Istovremeno želim da im se zahvalim na podršci koju je naš tim imao u dosadašnjem delu sezone. Nadam se da će Pionir biti pun i u nastavku sezone i da ćemo se zajedno radovati uspesima", stoji u pismu Nikole Pekovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar