Муса: Због мајке одбио Олимпијакос, а због Босне - Фенер!

Џанан Муса могао да заигра у Олимпијакосу, али и Турској репрезентацији!

Кошарка 31.12.2015 | 22:20
Муса: Због мајке одбио Олимпијакос, а због Босне - Фенер!

Џанан Муса један од најбољих младих кошаркаша Европе у опширном интервјуу за “Дневни аваз” је говорио о својим првим кошаркашким корацима и амбицијама.

Муса је каријеру почео у родном Бихаћу.

" У Кошаркашком клубу Босна XXЛ из Бихаћа направио сам прве кораке у каријери. Брат Џаннис био је тај који ме је одувијек подстицао и, уз његову помоћ и безувјетну подршку, почео сам тренирати. У почетку је то било рекреативно, све док нисам дошао у Кошаркашки клуб Кош у Сарајево, одакле је, заправо, и почела озбиљна прича. Велику улогу у мојим првим корацима одиграли су први човјек Коша Сејо Буква те тренери Енес Нумановић и Салих Кељалић. Касније, када сам већ стигао до кадета, све је подигнуто на много виши ниво. Марљиво сам тренирао и за кратко вријеме постигао сам заиста много", рекао је Муса, који је у децембру 2014. године прешао у Цедевиту иако је имао и понуду једног од највећих европских клубова, грчког Олимпијакоса.

" Имао сам позив и Цедевите и Олимпијакоса, а за Хрватску сам се опредијелио највише због мајке, како би ми она била ближе. Још сам веома млад, а и доста сам везан уз родитеље, који су ми велики ослонац у животу. Они су били први и главни разлог за моју одлуку, а потом и одлични услови које ми је мој тренутни клуб понудио", каже Муса, који је имао понуде да промијени и државни дрес.

" Репрезентација је за мене светиња и важнија ми је од било којег клуба. Имао сам много понуда и позиве из репрезентација Хрватске и Турске, али никада у животу, ни за какав новац, не бих оставио репрезентацију Босне и Херцеговине. Нема бољег осјећаја него представљати свој народ", каже Муса, који је одбио и понуду Фенербахчеа, која је била условљена прихватањем држављанства Турске.

" Мој дјечачки сан био је да заиграм за Фенербахче, а то је управо клуб за који сам добио понуду. Мени су, као младом играчу, понудили велики новац, а мојим родитељима посао у Турској. Но, због своје домовине, одустао сам од онога о чему сам маштао још као дјечак. Надам се да има још људи који би тако . Наравно да је било тешко одбити, али када сам рашчистио сам са собом, схватио сам да нисам неко ко оставља свој народ. Знате, они највећи се не познају само у добру. Ја сам увијек уз свој народ, и у најтежим моментима, а ми очекујемо да ће БиХ поново бити уз нас када одемо на Свјетско првенство до 17 година у Шпанији", рекао је Муса.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

верона

31.12.2015 21:30

Свака част момцино и поздрав за твоје родитеље од пријатеља из Вероне

ОДГОВОРИТЕ