Путин донио одлуку о којој ће се тек причати!

У најновијим смерницама руској влади председник Владимир Путин потписао је и листу упутстава коју је предао "Већу за развој физичке културе и спорта" и надзорном одбору домаће независне и непрофитне организације "Организацијски одбор - Русија 2018".

Свијет 28.12.2015 | 21:00
Путин донио одлуку о којој ће се тек причати!

Између осталог ту се налази и предлог о опорезивању кладионица. Све то је упутио и Влади Руске Федерације.

Документ предвиђа "обвезу да организатори игара на срећу и кладионице део профита поклоне за организовање спортских догађаја на којима ће учествовати руских тимови и спортисти, те за финансирање спортских активности које ће одредити Влада Руске Федерације".

Раније ове године је руско Министарство финансија предложило да се корисницима услуга и власницима кладионица за следеће пореско раздобље на добитак већи од 4.000 рубаља уведе порез на доходак од 13 одсто, а новац тако прикупљен ће ићи у државни буџет.

Документ мора постати закон до 1. јуна следеће године, а попис субвенционисаних спортских субјеката ће одредити влада.

Према подацима владиних агенција и министарстава од овог љета, руске кладионице имају годишњи промет од 150 милијарди рубаља, од чега се ученсицима игара на срећу исплати нето добит од око 2,5 милијарде рубаља. У Русији је регистровано око 25 кладионица које примају опкладе и путем интернета.

Крајем 2014. су Фонбет кладионице имале највећи удео у интернет клађењу (21,4 одсто). На другом месту је Балтбет (14,3 одсто), а трећа је Кладионица Пуб (11,6 одсто), преноси Вестифинанце.

Дакле, рачуница је једноставна. Уместо организатори игара на срећу и власници кладионица, али и физичке особе које освоје добитак већи од 4.000 рубаља, 13 одсто од добити ће узимати држава и улагати у спорт.

Мали уступак кладионицама је да ће им се омогућити оглашавање у медијима, односно на телевизији и радију, часописима, интернету и на стадионима, преноси РБЦ.

Према власнику московског НК "Спартак", Леониду Федуну, закон и ова одредба ће донети додатни приход спорту генерално, а фудбалу посебно.

"Погледајте, примера ради, Премјер лигу у којој су кладионице сваки други спонзор екипе. Тренутно посао клађења цвета. Људи троше много новца на опкладе и клађење, а део тог новца ће се дати клубовима да попуне буџет", рекао је Леонид Федун а преноси Тасс.

У сваком случају, ово је одлука Кремља због које ће негодовати кладионице и корисници њихових услуга, док ће је поздравити спортисти и клубови који у овоме виде прилику да побољшају услове за тренинг и такмичења.

(Алтермаинстреаминфо/ЕПК)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

хх

28.12.2015 20:14

Криза !

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

28.12.2015 20:20

Ма каква криза, ни из близа.

Name

р-худ

28.12.2015 21:59

За х.х.Хамзу Хмзића-Рекло би се што је баби мило то се баби снило,.Ред мора постојати.

Name

ре худ

29.12.2015 04:57

Зашто Хамза па ни ми многи Срби не волимо Путина , много пута нам обећао помоћ , " мали, велики" кредит па нас преварио. Криза у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.12.2015 10:47

Одакле знаш шта је Путин обећао и је ли обећао. Слушаш шта прича Главоња и она његова .....Уосталом нико није луд да лоповима и мафијашима даје кредит и то са условима као из бајке који спадају у домен научне фантастике. Нема Путин ништа са тим него имају руске банке. По твом и по мишљењу "Срба" који не воле Путина требала би Русија да нас све издржава да да ми односно ви не радите ништа. То је благо речено веома глуп приступ.

Name

симо

29.12.2015 05:33

Тако је Преседниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоксим

29.12.2015 05:56

Треба и код нас увести порез на добит на кладионици. Добитак од 100 км-13 км у неке добротворне сврхе. Није лосе.

ОДГОВОРИТЕ