Putin donio odluku o kojoj će se tek pričati!

U najnovijim smernicama ruskoj vladi predsednik Vladimir Putin potpisao je i listu uputstava koju je predao "Veću za razvoj fizičke kulture i sporta" i nadzornom odboru domaće nezavisne i neprofitne organizacije "Organizacijski odbor - Rusija 2018".

Svijet 28.12.2015 | 21:00
Putin donio odluku o kojoj će se tek pričati!

Između ostalog tu se nalazi i predlog o oporezivanju kladionica. Sve to je uputio i Vladi Ruske Federacije.

Dokument predviđa "obvezu da organizatori igara na sreću i kladionice deo profita poklone za organizovanje sportskih događaja na kojima će učestvovati ruskih timovi i sportisti, te za finansiranje sportskih aktivnosti koje će odrediti Vlada Ruske Federacije".

Ranije ove godine je rusko Ministarstvo finansija predložilo da se korisnicima usluga i vlasnicima kladionica za sledeće poresko razdoblje na dobitak veći od 4.000 rubalja uvede porez na dohodak od 13 odsto, a novac tako prikupljen će ići u državni budžet.

Dokument mora postati zakon do 1. juna sledeće godine, a popis subvencionisanih sportskih subjekata će odrediti vlada.

Prema podacima vladinih agencija i ministarstava od ovog ljeta, ruske kladionice imaju godišnji promet od 150 milijardi rubalja, od čega se učensicima igara na sreću isplati neto dobit od oko 2,5 milijarde rubalja. U Rusiji je registrovano oko 25 kladionica koje primaju opklade i putem interneta.

Krajem 2014. su Fonbet kladionice imale najveći udeo u internet klađenju (21,4 odsto). Na drugom mestu je Baltbet (14,3 odsto), a treća je Kladionica Pub (11,6 odsto), prenosi Vestifinance.

Dakle, računica je jednostavna. Umesto organizatori igara na sreću i vlasnici kladionica, ali i fizičke osobe koje osvoje dobitak veći od 4.000 rubalja, 13 odsto od dobiti će uzimati država i ulagati u sport.

Mali ustupak kladionicama je da će im se omogućiti oglašavanje u medijima, odnosno na televiziji i radiju, časopisima, internetu i na stadionima, prenosi RBC.

Prema vlasniku moskovskog NK "Spartak", Leonidu Fedunu, zakon i ova odredba će doneti dodatni prihod sportu generalno, a fudbalu posebno.

"Pogledajte, primera radi, Premjer ligu u kojoj su kladionice svaki drugi sponzor ekipe. Trenutno posao klađenja cveta. Ljudi troše mnogo novca na opklade i klađenje, a deo tog novca će se dati klubovima da popune budžet", rekao je Leonid Fedun a prenosi Tass.

U svakom slučaju, ovo je odluka Kremlja zbog koje će negodovati kladionice i korisnici njihovih usluga, dok će je pozdraviti sportisti i klubovi koji u ovome vide priliku da poboljšaju uslove za trening i takmičenja.

(Altermainstreaminfo/EPK)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

hh

28.12.2015 20:14

Kriza !

ODGOVORITE
Name

x

28.12.2015 20:20

Ma kakva kriza, ni iz bliza.

Name

r-hud

28.12.2015 21:59

Za h.h.Hamzu Hmzića-Reklo bi se što je babi milo to se babi snilo,.Red mora postojati.

Name

re hud

29.12.2015 04:57

Zašto Hamza pa ni mi mnogi Srbi ne volimo Putina , mnogo puta nam obećao pomoć , " mali, veliki" kredit pa nas prevario. Kriza u Rusiji.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.12.2015 10:47

Odakle znaš šta je Putin obećao i je li obećao. Slušaš šta priča Glavonja i ona njegova .....Uostalom niko nije lud da lopovima i mafijašima daje kredit i to sa uslovima kao iz bajke koji spadaju u domen naučne fantastike. Nema Putin ništa sa tim nego imaju ruske banke. Po tvom i po mišljenju "Srba" koji ne vole Putina trebala bi Rusija da nas sve izdržava da da mi odnosno vi ne radite ništa. To je blago rečeno veoma glup pristup.

Name

симо

29.12.2015 05:33

Tako је Преседниче!

ODGOVORITE
Name

joksim

29.12.2015 05:56

Treba i kod nas uvesti porez na dobit na kladionici. Dobitak od 100 km-13 km u neke dobrotvorne svrhe. Nije lose.

ODGOVORITE