Бивши тренер Стефа Карија: Он штети кошарци!

О Стефу Карију углавном можете да чујете и прочитате само речи хвале. Маестралан је са лоптом, скоро незаустављив у дресу Голден Стејта са којим је и освојио титулу у минулој НБА сезони, но постоје и они који сматрају да он није баш идеалан за "игру под обручима".

Кошарка 30.12.2015 | 19:00
Бивши тренер Стефа Карија: Он штети кошарци!

Штавише, бивши тренер Голден Стејта, некада сјајан плејмејкер а сада аналитичар на АБЦ-у Марк Џексон, сматра да Кари штети кошарци.

"Да, штети. Пробајте да ме разумете када вам то кажем. Стеф Кари штети кошарци. А када то изговорим, онда мислим на оно што видим сада, када обилазим средњошколске тренинге. Гледам ону децу и прва ствар коју раде је трчање ка линији за три поена и шут. Ниси Стеф Кари, момче. Ради на другим сегментима своје игре", рекао је Џексон, својевремено Ол-стар играч као члан њујорк Никса.

Он је у акријери потом играо и за Клиперсе, Пејсерсе, Нагетсе, Репоторсе, Јуту и Хјустон, а од 2011. до 2014. водио је Голден Стејт.

Кари је те последње сезоен играо за Марка Џексона и био лидер НБА лиге у једној категорији: изгубљеним лоптама по утакмици (3,8). Међутим, био је већ тада довољно добар да се нађе у другој "идеалној петорци" шампионата.

Када је чуо шта бивши тренер мисли о њему, Стеф се прво насмејао, па онда признао да баш и није разумео зашто Џексон то говори.

"Мораћу да поразговарам са њим. Не знам шта је хтео да каже тиме. Ако ти иде шут, шутирај. А ако не иде, немој", једноставно размишља Стеф Кари.

Коментари / 0

Оставите коментар