Bivši trener Stefa Karija: On šteti košarci!

O Stefu Kariju uglavnom možete da čujete i pročitate samo reči hvale. Maestralan je sa loptom, skoro nezaustavljiv u dresu Golden Stejta sa kojim je i osvojio titulu u minuloj NBA sezoni, no postoje i oni koji smatraju da on nije baš idealan za "igru pod obručima".

Košarka 30.12.2015 | 19:00
Bivši trener Stefa Karija: On šteti košarci!

Štaviše, bivši trener Golden Stejta, nekada sjajan plejmejker a sada analitičar na ABC-u Mark Džekson, smatra da Kari šteti košarci.

"Da, šteti. Probajte da me razumete kada vam to kažem. Stef Kari šteti košarci. A kada to izgovorim, onda mislim na ono što vidim sada, kada obilazim srednjoškolske treninge. Gledam onu decu i prva stvar koju rade je trčanje ka liniji za tri poena i šut. Nisi Stef Kari, momče. Radi na drugim segmentima svoje igre", rekao je Džekson, svojevremeno Ol-star igrač kao član njujork Niksa.

On je u akrijeri potom igrao i za Kliperse, Pejserse, Nagetse, Repotorse, Jutu i Hjuston, a od 2011. do 2014. vodio je Golden Stejt.

Kari je te poslednje sezoen igrao za Marka Džeksona i bio lider NBA lige u jednoj kategoriji: izgubljenim loptama po utakmici (3,8). Međutim, bio je već tada dovoljno dobar da se nađe u drugoj "idealnoj petorci" šampionata.

Kada je čuo šta bivši trener misli o njemu, Stef se prvo nasmejao, pa onda priznao da baš i nije razumeo zašto Džekson to govori.

"Moraću da porazgovaram sa njim. Ne znam šta je hteo da kaže time. Ako ti ide šut, šutiraj. A ako ne ide, nemoj", jednostavno razmišlja Stef Kari.

Komentari / 0

Ostavite komentar