Пљуште увреде на рачун Кинзија!

"Прелазак" Американца из Партизана у Црвену звезду, иако не директно, узбуркао је страсти међу навијачима. На сајту црвено-белих на списку клубова за које је наступао Кинзи нема имена "вечитог ривала".

Кошарка 29.12.2015 | 14:20
Пљуште увреде на рачун Кинзија!

Увреде од једних, добродошлица од других.

Вест о томе да је Црвена звезда ангажовала бившег кошаркаша Партизана, Таренса Кинзија (31, 200), узбуркала је страсти међу навијачима два клуба, нарочито оним који су активни на друштвеним мрежама.

"Најбурније" је на Кинзијевом профилу на Инстаграму, где Гробари нису бирали речи у намери да искажу свој бес и увреде бившег љубимца, док с друге стране Делије очигледно немају никакав проблем "са прошлошћу" сјаног бека, већ су га дочекале срдачно и са високом дозом оптимизма.

Кинзи је наступао за црно-беле током сезоне 2013/14, мало је рећи да је бриљирао и био један од најзаслужнијих играча на путу ка финишу сезоне, који ипак није дочекао у клубу. Наиме, након што се на једној утакмици повредио и искренуо скочни зглоб, Кинсијев опоравак и повратак у ротацију ишао је спорије него што је било очекивано, незванично Американац је тврдио да је и даље повређен и да не може да игра пуним интензитетом, док је тадашњи тренер Душко Вујошевић тражио од њега да стисне зубе и... дошло је до изненадног раскида сарадње, али је Партизан успео да освоји титулу на крају.

У међувремену, бивши студент Универзитета Јужна Каролина (15,8 поена у излазној години), наступао је за Нижњи Новгород, а летос је прешао у Трабзонспор, с којим је раскинуо сарадњу, па су Црвена звезда и турски клуб практично у једном дану разменили кошаркаше – Кинзи је стигао у Београд, а Рајан Томпсон потписао за Трабзон.

Све то, није промакло навијачима Партизана, а биће занимљиво видети како ће изгледати њихов сусрет 25. јануара, када ће црно-бели бити домаћини другог овосезонског "вечитог дербија".

Иначе, колико је жесток ривалитет два највећа српска спортска друштва, говори и један ситан детаљ са званичног портала КК Црвена звезда. У вести о доласки Кинзија, тамо где су наведени клубови за које је до сада наступао, нема имена - Партизан.

 

Коментари / 0

Оставите коментар