Pljušte uvrede na račun Kinzija!

"Prelazak" Amerikanca iz Partizana u Crvenu zvezdu, iako ne direktno, uzburkao je strasti među navijačima. Na sajtu crveno-belih na spisku klubova za koje je nastupao Kinzi nema imena "večitog rivala".

Košarka 29.12.2015 | 14:20
Pljušte uvrede na račun Kinzija!

Uvrede od jednih, dobrodošlica od drugih.

Vest o tome da je Crvena zvezda angažovala bivšeg košarkaša Partizana, Tarensa Kinzija (31, 200), uzburkala je strasti među navijačima dva kluba, naročito onim koji su aktivni na društvenim mrežama.

"Najburnije" je na Kinzijevom profilu na Instagramu, gde Grobari nisu birali reči u nameri da iskažu svoj bes i uvrede bivšeg ljubimca, dok s druge strane Delije očigledno nemaju nikakav problem "sa prošlošću" sjanog beka, već su ga dočekale srdačno i sa visokom dozom optimizma.

Kinzi je nastupao za crno-bele tokom sezone 2013/14, malo je reći da je briljirao i bio jedan od najzaslužnijih igrača na putu ka finišu sezone, koji ipak nije dočekao u klubu. Naime, nakon što se na jednoj utakmici povredio i iskrenuo skočni zglob, Kinsijev oporavak i povratak u rotaciju išao je sporije nego što je bilo očekivano, nezvanično Amerikanac je tvrdio da je i dalje povređen i da ne može da igra punim intenzitetom, dok je tadašnji trener Duško Vujošević tražio od njega da stisne zube i... došlo je do iznenadnog raskida saradnje, ali je Partizan uspeo da osvoji titulu na kraju.

U međuvremenu, bivši student Univerziteta Južna Karolina (15,8 poena u izlaznoj godini), nastupao je za Nižnji Novgorod, a letos je prešao u Trabzonspor, s kojim je raskinuo saradnju, pa su Crvena zvezda i turski klub praktično u jednom danu razmenili košarkaše – Kinzi je stigao u Beograd, a Rajan Tompson potpisao za Trabzon.

Sve to, nije promaklo navijačima Partizana, a biće zanimljivo videti kako će izgledati njihov susret 25. januara, kada će crno-beli biti domaćini drugog ovosezonskog "večitog derbija".

Inače, koliko je žestok rivalitet dva najveća srpska sportska društva, govori i jedan sitan detalj sa zvaničnog portala KK Crvena zvezda. U vesti o dolaski Kinzija, tamo gde su navedeni klubovi za koje je do sada nastupao, nema imena - Partizan.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar