Анализа: Божић остаје, Џонс хоће, Анђушић може да иде!

Преноћило је и потом се разговарало у Хумској, где су сагледани сви аспекти актуелне кризе у КК Партизан. Ипак, без "ломова", али не и без проблема.

Кошарка 29.12.2015 | 13:40
Анализа: Божић остаје, Џонс хоће, Анђушић може да иде!

"Ово је најтежи пораз ове сезоне... Сачекаћемо да преноћи, па ћемо видети какве потезе можемо да направимо", рекао је тренер Партизана Петар Божић у недељу увече после болног пораза од Игокее у "Пиониру", након којег је део навијача скандирао:

"Перо, одлази".

Преноћило је, Божић се у друштву потпредседника Мирослава Берића и спортског директора Драгана Тодорића појавио у Хумској, председник клуба Никола Пековић био је укључен у цео процес и упознат са детаљима, али због временске разлике није директно учествовао данас у заседању путем конференцијске везе, а на крају нису донете одлуке које би узбуркале јавност.

МОНДО сазнаје да се разговарало, пре свега, како превазићи актуелну кризу игара и резултата, након чега је актуелном тренеру, Божићу, и његовом такође неискусном стручном штабу пружено поверење и подршка у настојању да се црно-бели помере са дна табеле у АБА лиги.

Једна од ствари о којој је било речи јесте статус понајбољег играча ове сезоне, Кевина Ендрјуа Џонса (26, 203), чије незадовољство у последње време јасно може да се примети и на паркету, а чији је и агент недавно наговестио да његов клијент долазак у Партизан сматра грешком.

Незванично, један од услова који је Џонс поставио када је одлучио да дође у клуб који се због финансијских проблема одрекао учешћа у Европи ове сезоне, био је - конкурентан састав, који ће играти важну улогу у АБА лиги.

Међутим, то за сада није случај...

Ипак, Партизан је ове сезоне редовно исплаћивао крилног центра и он, уколико има озбиљну намеру да напусти црно-беле, то неће моћи да уради тек тако. Наш портал сазнаје да у Хумској очекују обештећење изражено у шест цифара. Иначе, пре утакмице са Игокеом, са Џонсом је био одржан састанак, али према начину на који је Американац одиграо тај меч, не може се рећи да доноси једнак интензитет на паркет као у почетку сезоне, закључно са бурним поразом од Мега Лекса.

Делује као да је тада, када је Партизан прокоцкао 18 поена разлике, а Џонс погнуте главе напустио паркет упркос учинку од 21 поена и 15 скокова, "пукло" на релацији клуб-Американац и да од тада Џонс размишља о одласку. Како сада ствари стоје, уколико не буде обештећења, пред њим је од раније испробана опција неколицине Американаца који су одлазили из Београда: Породични проблеми, болест блиског члана фамилије, итд.

Џонс, некадашњи студент Универзитета Западна Вирџинија, ове сезоне за 29 минута у игри бележи просечно 14,5 поена и 8,5 скокова, а пре Партизана играо је за Шоле, Њу Орлеанс Пеликанс, Сан Миген Бермен, Кантон Чарџ и Кливленд Кавалирс.

За разлику од Џонса, Данило Анђушић (24, 195) последњег дана 2015. године неће више бити везан уговором за клуб у који се летос вратио и сасвим је извесно да ће се две стране разићи већ првог дана Нове године.

Анђушић се летос, упркос томе што се током сезоне 2012/13 није најсрећније разишао за Партизаном, вратио у Београд и потписао краткорочан уговор са црно-белима, са којима је освојио титулу у сезони 2011/12, али нису биле честе утакмице у којима је блистао, али ни проводио довољно времена на паркету.

Руку на срце и тренер Божић давао му је чудне улоге, у поменутом поразу од Мега Лекса ушао је пред крај, када се "ломила" утакмица и играо два минута, потом је у Скопљу, у поразу од МЗТ-а играо 26 минута и убацио 11 поена, да би у дуелу са Игокеом играо 15 минута и убацио девет поена (1/5 за три поена).

С просеком од 16,2 минута у игри, 6,8 поена по мечу, уз проценат шута за три поена од 29,2 одсто, Анђушић ће највероватније овог јануара потражити нову средину. Пре доласка у Партизан играо је три сезоне за Хемофарм (2007-2011), с тим да је једну годину провео на позајмици у Меги (2009/10), а после првог растанка са црно-белима обрео се у Виртусу из Болоње, Ваљадолиду и Билбао Баскету.

Уколико не буде неочекиваног обрта, Анђушић ће постати други играч који током сезоне напушта Партизан, након што је недавно Коста Перовић донео одлуку да заврши каријеру.

Трансфери

Дошли:
Милош Копривица, Чедомир Витковац, Коста Перовић, Александар Цветковић, Андреј Магдевски, Адин Врабац, Данило Анђушић, Кевин Ендрју Џонс, Џамар Вилсон.

Отишли:
Џошуа Акојон, Драган Милосављевић, Александар Павловић, Борис Дало, Милан Мачван, Никола Милутинов, Немања Безбрадица, Миленко Тепић, Јанис Кузелоглу, Коста Перовић, Данило Анђушић (?).

Распоред:
4. јануар: Сутјеска;

10. јануар: Цибона;
16. јануар: Крка;

25. јанаур: Црвена звезда;
30. јануар: Будућност;

6. фебруар: Задар;
13. фебруар: Тајфун;

27. фебруар: Цедевита;
5. март: Олимпија;

Коментари / 0

Оставите коментар