Analiza: Božić ostaje, Džons hoće, Anđušić može da ide!

Prenoćilo je i potom se razgovaralo u Humskoj, gde su sagledani svi aspekti aktuelne krize u KK Partizan. Ipak, bez "lomova", ali ne i bez problema.

Košarka 29.12.2015 | 13:40
Analiza: Božić ostaje, Džons hoće, Anđušić može da ide!

"Ovo je najteži poraz ove sezone... Sačekaćemo da prenoći, pa ćemo videti kakve poteze možemo da napravimo", rekao je trener Partizana Petar Božić u nedelju uveče posle bolnog poraza od Igokee u "Pioniru", nakon kojeg je deo navijača skandirao:

"Pero, odlazi".

Prenoćilo je, Božić se u društvu potpredsednika Miroslava Berića i sportskog direktora Dragana Todorića pojavio u Humskoj, predsednik kluba Nikola Peković bio je uključen u ceo proces i upoznat sa detaljima, ali zbog vremenske razlike nije direktno učestvovao danas u zasedanju putem konferencijske veze, a na kraju nisu donete odluke koje bi uzburkale javnost.

MONDO saznaje da se razgovaralo, pre svega, kako prevazići aktuelnu krizu igara i rezultata, nakon čega je aktuelnom treneru, Božiću, i njegovom takođe neiskusnom stručnom štabu pruženo poverenje i podrška u nastojanju da se crno-beli pomere sa dna tabele u ABA ligi.

Jedna od stvari o kojoj je bilo reči jeste status ponajboljeg igrača ove sezone, Kevina Endrjua Džonsa (26, 203), čije nezadovoljstvo u poslednje vreme jasno može da se primeti i na parketu, a čiji je i agent nedavno nagovestio da njegov klijent dolazak u Partizan smatra greškom.

Nezvanično, jedan od uslova koji je Džons postavio kada je odlučio da dođe u klub koji se zbog finansijskih problema odrekao učešća u Evropi ove sezone, bio je - konkurentan sastav, koji će igrati važnu ulogu u ABA ligi.

Međutim, to za sada nije slučaj...

Ipak, Partizan je ove sezone redovno isplaćivao krilnog centra i on, ukoliko ima ozbiljnu nameru da napusti crno-bele, to neće moći da uradi tek tako. Naš portal saznaje da u Humskoj očekuju obeštećenje izraženo u šest cifara. Inače, pre utakmice sa Igokeom, sa Džonsom je bio održan sastanak, ali prema načinu na koji je Amerikanac odigrao taj meč, ne može se reći da donosi jednak intenzitet na parket kao u početku sezone, zaključno sa burnim porazom od Mega Leksa.

Deluje kao da je tada, kada je Partizan prokockao 18 poena razlike, a Džons pognute glave napustio parket uprkos učinku od 21 poena i 15 skokova, "puklo" na relaciji klub-Amerikanac i da od tada Džons razmišlja o odlasku. Kako sada stvari stoje, ukoliko ne bude obeštećenja, pred njim je od ranije isprobana opcija nekolicine Amerikanaca koji su odlazili iz Beograda: Porodični problemi, bolest bliskog člana familije, itd.

Džons, nekadašnji student Univerziteta Zapadna Virdžinija, ove sezone za 29 minuta u igri beleži prosečno 14,5 poena i 8,5 skokova, a pre Partizana igrao je za Šole, Nju Orleans Pelikans, San Migen Bermen, Kanton Čardž i Klivlend Kavalirs.

Za razliku od Džonsa, Danilo Anđušić (24, 195) poslednjeg dana 2015. godine neće više biti vezan ugovorom za klub u koji se letos vratio i sasvim je izvesno da će se dve strane razići već prvog dana Nove godine.

Anđušić se letos, uprkos tome što se tokom sezone 2012/13 nije najsrećnije razišao za Partizanom, vratio u Beograd i potpisao kratkoročan ugovor sa crno-belima, sa kojima je osvojio titulu u sezoni 2011/12, ali nisu bile česte utakmice u kojima je blistao, ali ni provodio dovoljno vremena na parketu.

Ruku na srce i trener Božić davao mu je čudne uloge, u pomenutom porazu od Mega Leksa ušao je pred kraj, kada se "lomila" utakmica i igrao dva minuta, potom je u Skoplju, u porazu od MZT-a igrao 26 minuta i ubacio 11 poena, da bi u duelu sa Igokeom igrao 15 minuta i ubacio devet poena (1/5 za tri poena).

S prosekom od 16,2 minuta u igri, 6,8 poena po meču, uz procenat šuta za tri poena od 29,2 odsto, Anđušić će najverovatnije ovog januara potražiti novu sredinu. Pre dolaska u Partizan igrao je tri sezone za Hemofarm (2007-2011), s tim da je jednu godinu proveo na pozajmici u Megi (2009/10), a posle prvog rastanka sa crno-belima obreo se u Virtusu iz Bolonje, Valjadolidu i Bilbao Basketu.

Ukoliko ne bude neočekivanog obrta, Anđušić će postati drugi igrač koji tokom sezone napušta Partizan, nakon što je nedavno Kosta Perović doneo odluku da završi karijeru.

Transferi

Došli:
Miloš Koprivica, Čedomir Vitkovac, Kosta Perović, Aleksandar Cvetković, Andrej Magdevski, Adin Vrabac, Danilo Anđušić, Kevin Endrju Džons, Džamar Vilson.

Otišli:
Džošua Akojon, Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović, Boris Dalo, Milan Mačvan, Nikola Milutinov, Nemanja Bezbradica, Milenko Tepić, Janis Kuzeloglu, Kosta Perović, Danilo Anđušić (?).

Raspored:
4. januar: Sutjeska;

10. januar: Cibona;
16. januar: Krka;

25. janaur: Crvena zvezda;
30. januar: Budućnost;

6. februar: Zadar;
13. februar: Tajfun;

27. februar: Cedevita;
5. mart: Olimpija;

Komentari / 0

Ostavite komentar