Звездина бомба: Таренс Кинзи!

Некадашњи играч Партизана појачао црвено-беле у последњим сатима "прелазног рока"!

Кошарка 29.12.2015 | 11:40
Звездина бомба: Таренс Кинзи!

После два озваничена отказа - и појачање у истом дану!

На крају најтурбулентније полусезоне у новијој историји клуба, Црвена звезда Телеком добила је велико појачање - Таренса Кинзија (31, 200 цм)!

Некадашњи играч Партизана, један од најбољих Американаца који су играли на овим просторима, договорио је сарадњу са Звездом у експресном року, с обзиром на то да је јуче раскинуо уговор са Трабзоном.

Његовим доласком, црвено-бели су комплетирали екипу са којом ће наступити у Топ 16 фази, у којој је Кинзи прошле сезоне наступао за Нижњи Новгород.

Директор Звезде Давор Ристовић потврдио је да је "ростер комплетиран", што значи да је Кинзи постао први играч од Лоренса Робертса који је обукао дрес једног, па другог "вечитог" ривала.

Недуго потом, клуб је на званичном сајту потврдио да је Кинзи потписао уговор до краја сезоне. Американац ће се прикључити екипи у среду, када ће проћи и лекарске прегледе. Са новим саиграчима почеће да тренира одмах после повратка екипе из Истанбула, са утакмице против Ефеса.

Кинзи је током дуге каријере играо за НБА клубове Мемфис Гризлије и Кливленд Кавалирсе, а потом је са наступао и за Фенербахче, Ефес и Уникаху.

Што се тиче финансијских услова сарадње, црвено-бели су истакли да је на том плану смањио захтеве и да је показао велику жељу да наступа за шампиона Србије и АБА лиге.

Све сезоне, Кинзи је одиграо 10 утакмица у Еврокупу, у којима је просечно проводио на паркету по 28,4 минута, уз просеке од 12,2 поена и 6,4 скока.

Коментари / 0

Оставите коментар