Zvezdina bomba: Tarens Kinzi!

Nekadašnji igrač Partizana pojačao crveno-bele u poslednjim satima "prelaznog roka"!

Košarka 29.12.2015 | 11:40
Zvezdina bomba: Tarens Kinzi!

Posle dva ozvaničena otkaza - i pojačanje u istom danu!

Na kraju najturbulentnije polusezone u novijoj istoriji kluba, Crvena zvezda Telekom dobila je veliko pojačanje - Tarensa Kinzija (31, 200 cm)!

Nekadašnji igrač Partizana, jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali na ovim prostorima, dogovorio je saradnju sa Zvezdom u ekspresnom roku, s obzirom na to da je juče raskinuo ugovor sa Trabzonom.

Njegovim dolaskom, crveno-beli su kompletirali ekipu sa kojom će nastupiti u Top 16 fazi, u kojoj je Kinzi prošle sezone nastupao za Nižnji Novgorod.

Direktor Zvezde Davor Ristović potvrdio je da je "roster kompletiran", što znači da je Kinzi postao prvi igrač od Lorensa Robertsa koji je obukao dres jednog, pa drugog "večitog" rivala.

Nedugo potom, klub je na zvaničnom sajtu potvrdio da je Kinzi potpisao ugovor do kraja sezone. Amerikanac će se priključiti ekipi u sredu, kada će proći i lekarske preglede. Sa novim saigračima počeće da trenira odmah posle povratka ekipe iz Istanbula, sa utakmice protiv Efesa.

Kinzi je tokom duge karijere igrao za NBA klubove Memfis Grizlije i Klivlend Kavalirse, a potom je sa nastupao i za Fenerbahče, Efes i Unikahu.

Što se tiče finansijskih uslova saradnje, crveno-beli su istakli da je na tom planu smanjio zahteve i da je pokazao veliku želju da nastupa za šampiona Srbije i ABA lige.

Sve sezone, Kinzi je odigrao 10 utakmica u Evrokupu, u kojima je prosečno provodio na parketu po 28,4 minuta, uz proseke od 12,2 poena i 6,4 skoka.

Komentari / 0

Ostavite komentar