Венгер: Врхунски нападач?! Имам их четворицу!

Француз још једном одбио да прича о појачањима, верује у своје играче.

Фудбал 28.12.2015 | 16:40
Венгер: Врхунски нападач?! Имам их четворицу!

Арсенал је имао прилику да се на "Боксинг деј" попне на прву позицију на табели, пошто су њихови директни конкуренти за то место - Лестер сити изгубили од Ливерпула, али су момци Арсена Венгера још једном показали да постоји тај "страх од првог места".

Они су просто разбијени од стране Саутемптона резултатом 4:0, а то је продубило приче о томе да ли су Венгеру потребна појачања како би у наставку сезоне ипак могао да нападне титулу.

Спекулише се претходних дана да би то појачање могло да буде на позицији задњег везног, па се тако спомињу две варијанте. Прва јефтинија гласи да ће Венгер купити Базеловог фудбалера Мохамеда Елненија за 5 милиона фунти, док је она друга скупља Севиљин Пољак Грегор Криковјак за велику суму од 33 милиона фунти.

Ипак, фудбалски експерти на Острву и навијачи Венгеру највише замерају што не доведе појачање у нападу...

"Стварно не разумем фрустрацију навијача. Жиру има самопоуздање, рекао сам то више пута. Он има менталну стабилност да игра на овој позицији", бранио је очекивано свог нападача Венгер.

И не само њега...

"Имамо Жируа, али имамо и Теа Волкота за кога такође верујем да је нападач светске класе. Такав је и Алексис Санчез, а и Дани Велбек је нападач светског калибра. Да бсмо унапредили ту позицију онда морамо да потрошимо огроман новац", казао је Венгер.

Бар знамо на којој позицији Венгер неће тражити појачање у јануару... Да ли греши?

Коментари / 0

Оставите коментар