Агонија Венсана Компанија се наставља!

Не тако давно један од најбољих дефанзиваца на свету, пролази кроз ноћну мору због серије повреда. У суботу је издржао девет минута на терену, а Сити чека "пакао" у наредном периоду.

Фудбал 28.12.2015 | 16:20
Агонија Венсана Компанија се наставља!

Девет минута издржао је капитен Манчестер ситија, Венсан Компани, после паузе од девет утакмица и месец и по дана.

Менаџер "грађана" Мануел Пелегрини увео је Компанија у игру у 62. минуту меча са Сандерлендом, када је све већ било решено (завршено 4:1), а већ у 71. минуту морао је да га повуче са терена.

Компани, који је заменио Николаса Отамендија, а потом уступио место Мартину Демикелису, ове сезоне већ је пропустио 16 утакмица у свим такмичењима, од чега девет узастопних од ремија са Астон Вилом (0:0), забележеног 8. новембра.

Пелегрини је помислио да ће четвртог штопера у групи коју води, пред Елијакима Мангале, Демикелиса и Отамендија, имати спремног за паклен распоред у наредних месец дана, али је хладан туш уследио већ после два-три кратка спринта искусног дефанзивца.

Колико ће Компани, који је у претходних годину и више дана повређивао и препоне и предњу и задњу ложу, овог пута морати да одсуствује – није познато, али јесте познат распоред Ситија до краја јанауара:

29. децембар: Лестер у гостима;
2. јануар: Вотфорд у гостима;
6. јануар: Евертон у гостима, Лига куп;
9. јануар: Норич у гостима;
13. јануар: Евертон код куће;
16. јануар: Кристал Палас код куће;
23. јануар: Вест Хем у гостима;
27. јануар: Евертон код куће, Лига куп;

Ако је Компани "гадно" погоршао повреду која га мучи целе сезоне, Пелегрини ће кроз ову тортуру морати са тројицом штопера, што можда упућује и на то да ће клуб са "Етихада" током јануарског прелазног рока, можда, потражити додатно решење у центру одбране, било да се ради о трансферу, било о позајмици до краја сезоне. Јер...

Од када је дошао у Манчестер, из Хамбурга, на лето 2008. године, Компани је имао мањих проблема са повредама у првој сезони, а онда био потпуно здрав и на врхунцу форме све до почетка сезоне 2012/13. Тада је пропустио 11 утакмица током 60 дана паузе, наредне сезоне није одиграо 15 утакмица током 75 дана паузе и прошле сезоне 14 утакмиа током 60 дана паузе.

У то нису урачунати мечеви непосредно после излазака из повреде, када је био на клупи и постепено улазио у игру у завршницама утакмица, као што је то био случај пре два дана.

Коментари / 0

Оставите коментар