Agonija Vensana Kompanija se nastavlja!

Ne tako davno jedan od najboljih defanzivaca na svetu, prolazi kroz noćnu moru zbog serije povreda. U subotu je izdržao devet minuta na terenu, a Siti čeka "pakao" u narednom periodu.

Fudbal 28.12.2015 | 16:20
Agonija Vensana Kompanija se nastavlja!

Devet minuta izdržao je kapiten Mančester sitija, Vensan Kompani, posle pauze od devet utakmica i mesec i po dana.

Menadžer "građana" Manuel Pelegrini uveo je Kompanija u igru u 62. minutu meča sa Sanderlendom, kada je sve već bilo rešeno (završeno 4:1), a već u 71. minutu morao je da ga povuče sa terena.

Kompani, koji je zamenio Nikolasa Otamendija, a potom ustupio mesto Martinu Demikelisu, ove sezone već je propustio 16 utakmica u svim takmičenjima, od čega devet uzastopnih od remija sa Aston Vilom (0:0), zabeleženog 8. novembra.

Pelegrini je pomislio da će četvrtog štopera u grupi koju vodi, pred Elijakima Mangale, Demikelisa i Otamendija, imati spremnog za paklen raspored u narednih mesec dana, ali je hladan tuš usledio već posle dva-tri kratka sprinta iskusnog defanzivca.

Koliko će Kompani, koji je u prethodnih godinu i više dana povređivao i prepone i prednju i zadnju ložu, ovog puta morati da odsustvuje – nije poznato, ali jeste poznat raspored Sitija do kraja janauara:

29. decembar: Lester u gostima;
2. januar: Votford u gostima;
6. januar: Everton u gostima, Liga kup;
9. januar: Norič u gostima;
13. januar: Everton kod kuće;
16. januar: Kristal Palas kod kuće;
23. januar: Vest Hem u gostima;
27. januar: Everton kod kuće, Liga kup;

Ako je Kompani "gadno" pogoršao povredu koja ga muči cele sezone, Pelegrini će kroz ovu torturu morati sa trojicom štopera, što možda upućuje i na to da će klub sa "Etihada" tokom januarskog prelaznog roka, možda, potražiti dodatno rešenje u centru odbrane, bilo da se radi o transferu, bilo o pozajmici do kraja sezone. Jer...

Od kada je došao u Mančester, iz Hamburga, na leto 2008. godine, Kompani je imao manjih problema sa povredama u prvoj sezoni, a onda bio potpuno zdrav i na vrhuncu forme sve do početka sezone 2012/13. Tada je propustio 11 utakmica tokom 60 dana pauze, naredne sezone nije odigrao 15 utakmica tokom 75 dana pauze i prošle sezone 14 utakmia tokom 60 dana pauze.

U to nisu uračunati mečevi neposredno posle izlazaka iz povrede, kada je bio na klupi i postepeno ulazio u igru u završnicama utakmica, kao što je to bio slučaj pre dva dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar