Пеле критикује Нејмара и хвали самог себе...!

"Био бих много бољи играч данас него у моје време!", поручио је Пеле уз нову дозу критика за Нејмара.

Фудбал 28.12.2015 | 14:40
Пеле критикује Нејмара и хвали самог себе...!

Нејмар игра своју најбољу сезону, један је од три играча који су номиновани за "Златну лопту", али не вреди...

Није прошло ни два месеца откако је један од најбољих фудбалера свих времена Пеле критиковао свог сународника Нејмара због "уских" могућности у нападу, а уследиле су нове критике. Бразилац који је недавно напунио 75 година често је знао да критикује модерне нападаче, али се чини да му је Нејмар посебно "симпатичан".

"Не доприноси екипи у одбрани, не креира и не износи самостално лопту напред. Тешко га је поредити са најбољима када му толико ствари недостаје. Када има толико мана. Нејмар је добар играч, али колико је голова успео да постигне главом?", поручио је без длаке на језику Пеле.

Пеле се није зауставио на томе, па је чак казао да Нејмар није ни у десет најбољих фудбалера у историји Сантоса, пре свега јер је врло млад напустио тај бразилски клуб, у коме се иначе и Пеле прославио. Има и своје фаворите... И то Аргентинца!

"Мислим да је Меси најбољи фудбалер у претходних десет година, иако није баш добар са главом и ретко када користи десну ногу. Кристијано је био близу, био је у рангу Роналда Назарија једно време...", казао је Пеле за бразилси "Пласар" и јасно је да инсистира на "комплетности" код нападача.

Често се поставља питање да ли би Пеле постигао преко 1000 голова у каријери да је рођен 40 година касније...

"Био бих много бољи играч данас него у моје време! Данас су физичке припреме заиста супериорне у односу на оно доба. Таленат је поклон од Бога, али ако сте добро припремљени...", закључио је Пеле.

Коментари / 0

Оставите коментар