Pele kritikuje Nejmara i hvali samog sebe...!

"Bio bih mnogo bolji igrač danas nego u moje vreme!", poručio je Pele uz novu dozu kritika za Nejmara.

Fudbal 28.12.2015 | 14:40
Pele kritikuje Nejmara i hvali samog sebe...!

Nejmar igra svoju najbolju sezonu, jedan je od tri igrača koji su nominovani za "Zlatnu loptu", ali ne vredi...

Nije prošlo ni dva meseca otkako je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele kritikovao svog sunarodnika Nejmara zbog "uskih" mogućnosti u napadu, a usledile su nove kritike. Brazilac koji je nedavno napunio 75 godina često je znao da kritikuje moderne napadače, ali se čini da mu je Nejmar posebno "simpatičan".

"Ne doprinosi ekipi u odbrani, ne kreira i ne iznosi samostalno loptu napred. Teško ga je porediti sa najboljima kada mu toliko stvari nedostaje. Kada ima toliko mana. Nejmar je dobar igrač, ali koliko je golova uspeo da postigne glavom?", poručio je bez dlake na jeziku Pele.

Pele se nije zaustavio na tome, pa je čak kazao da Nejmar nije ni u deset najboljih fudbalera u istoriji Santosa, pre svega jer je vrlo mlad napustio taj brazilski klub, u kome se inače i Pele proslavio. Ima i svoje favorite... I to Argentinca!

"Mislim da je Mesi najbolji fudbaler u prethodnih deset godina, iako nije baš dobar sa glavom i retko kada koristi desnu nogu. Kristijano je bio blizu, bio je u rangu Ronalda Nazarija jedno vreme...", kazao je Pele za brazilsi "Plasar" i jasno je da insistira na "kompletnosti" kod napadača.

Često se postavlja pitanje da li bi Pele postigao preko 1000 golova u karijeri da je rođen 40 godina kasnije...

"Bio bih mnogo bolji igrač danas nego u moje vreme! Danas su fizičke pripreme zaista superiorne u odnosu na ono doba. Talenat je poklon od Boga, ali ako ste dobro pripremljeni...", zaključio je Pele.

Komentari / 0

Ostavite komentar