Врачара посвађала два војвођанска села!

Мјештани војвођанских села Баранде и Опова посљедњих мјесеци су у завади и сусрећу се с безброј проблема: Рођена браћа не причају, мужеви тјерају жене из кућа, а стално долази и до туча. А за све је, наводно, крива – врачара.

Србија 28.12.2015 | 12:50
Врачара посвађала два војвођанска села!

"У Баранди жива извјесна Г. С., која тврди да има натприродне моћи, али умјесто да помаже људима, па макар савјетима, она је посвађала села Опово и Баранду. Мјештанима Опова говори да су за њихове проблеме криве комшије из Баранде и обрнуто", каже за "Курир" Миланка М., становница Опова.

Она истиче да су села сада у свађи и да је долазило до туча.

"Има обичај да за проблеме криви рођаке људи који јој долазе да траже помоћ, па се тако сада чланови породице међусобно оптужују за све недаће", прича Миланка која тврди да је Г. С. њеног сина убиједила да је она крива за побачај његове супруге, због чега син више не говори с мајком.

"Све "визије" су јој негативне, а због њих су се људи чак и тукли, интервенисала је и полиција. Када мушкарци имају неки здравствени проблем, њен одговор за све је да их жена вара. Један човјек је претукао жену ни криву ни дужну чим су изашли од врачаре."

"Када је мој колега имао проблема на послу, врачара му је рекла да је за све крива његова снајка и човјек ју је избацио из куће. То су страшне ствари", тврди Миланка и додаје да је о свему обавијештена локална полиција, али да не жели да интервенише зато што су инспектори такође корисници врачариних услуга.

У Баранди, где Г. С. живи комшије имају само ријечи хвале.

"Помогла је свакоме ко је дошао код ње, нема тарифу, већ колико ко да... Све је то за здравље. Лијечи људе оловом, топи га изнад њихове главе и ако крене да пршти, значи да вам је неко бацио црну магију. Мом унуку је спасла живот, неко му је замађијао мотор и требало је да падне са њега. Међутим, она је то размађијала и није пао", тврди бака Љубица која живи у близини куће Г. С.

Из МУП Србије није стигао одговор да ли је и колико притужби стигло на рачун ове војвођанске видовњакиње.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

лл

28.12.2015 11:52

Није она крива већ људи који јој верују !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

28.12.2015 16:09

ЉУДИ МОРАЈУ У НЕШТО ДА ВЕРУЈУ. АКО НЕЋЕ ДА БУДУ НОРМАЛНИ И ПАМЕТНИ И ДА ВЕРУЈУ У БОГА, ОНИ ЋЕ ВЈЕРОВАТИ ТАДА У КАРЛА МАРКСА, ТИТА, АЛИЈУ ИЗАБЕГОВИЋА И ДРУГЕ ЉУДСКЕ ВРАЧАРЕ. ЗА ОЛОВО СЕ ЗНА ОД СТАРИНА ДА ДЈЕЛУЈЕ СМИРУЈУЋЕ НА БОЛЕСНИКЕ КОЈИ УЗДИШУ ПАРУ ОД ВОДЕ СА КОЈОМ СЕ ПРЕЛИЈЕ РАСТОПЉЕНО ОЛОВО. ЗАТО ВРАЧАРЕ ОЛОВО КОРИСТЕ У СВОЈИМ ОБРЕДИМА СА КОЈИМА ОНЕ У ПОМОЋ ПРИЗИВАЈУ УМЈЕСТО БОГА ЦРНОГ ЂАВОЛА. НАРОД ЈЕ ЧУДНОВАТ ДА НЕКАЖЕМ ГЛУП И ЗАТУЦАН. КАДА У НЕМОЋИ СВОЈОЈ НЕКО ОДЕ УМЈЕСТО У ЦРКВУ КОД КОД ОЏЕ И ДРУГИ ВРАЧАРА ОН ЋЕ ЦИЈЕЛИГ СВОГ ЖИВОТА ДА ПАМТИ ОЏИНЕ И ВРАЧАРСКЕ САВЈЕТА А КАДА ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ ИЗАЂЕ ЗБОГ НЕИСПОВЕЂЕНОГ ГРЕХА СВОГ ОН ИЛИ ОНС НЕЋЕ ЗНАТИ ДА ВАМ КАЖЕ О ЧЕМУ ЈЕ ПОП ПРОПОВЈЕДАО АКО ЈЕ УОПШТЕ ПОП У ЦРКВИ О НЕЧЕМУ ПРИЧАО. ЗБОГ НЕМАРНОСТИ СВЕШТЕНИКА НАРОД СЕ ЗАТО ОБРАЋА ЗА ПОМОЋ ВРАЧАРАМА КОЈЕ ДАНАС ИМАЈУ НЕГАТИВНО ЗНАЧЕЊЕ. МЕЂУТИМ ТО УБИЈЕК НИЈЕ БИЛО ТАКО. РИЈЕЧ ВРАЧАРА ДОЛАЗИ ОД ЦРКВЕНОСЛАВЕНСКЕ РИЈЕЧИ ВРАЧ А ТО ЗНАЧИ ЉЕКАР. ПРЕМА ТОМЕ ДАНАШЊЕ ВРАЧАРЕ СУ ЛАЖНИ ЉЕКАРИ ПОПУТ ТИТА, МАРКСА, ЛЕЊИНА И ДРУГИ КОМУНИСТИЧКИ И МУСЛИМСНСКИ ВОЂА КОЈИ СУ ЖЕЉЕЛИ ПО СВОЈИМ ПРИЧАМА ДА НАРОД ПОПУТ САДАШЊИ ВРАЧАРА ИЗЛЕЧЕ ОД БОЛЕСТИ СИРОМАШТВА И БЈЕДЕ. КОЛИКО СУ ОНИ У ТОМЕ УСПЈЕЛИ ВИДИМО ПО ТОМЕ КАКО САДА ЖИВИМО ЗБОГ СВОГА НЕЗНАЊА!

Name

Сандра

28.12.2015 12:00

Какве глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ја

28.12.2015 12:17

Ко сто казе Азра: Ми смо Људи Цигани судбином проклети, увјек неко око нас додје па нам пријети

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико ка ја

28.12.2015 12:23

Нита глупље и бесмисленије нисам прочитао.Какве црне врачаре то су приче за наивне будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Ронхил

28.12.2015 13:10

Једна таква мени треба ,да ме мало одмијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моториста

28.12.2015 14:58

који је мотор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муњаи

28.12.2015 15:34

Оте врачаре палити живе , људи молите бога да вас није то снашло и што незнате да је то велико зло да морате тражити помоћ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно

28.12.2015 23:45

Нека је 'гледала' о мом оцу и рекла родбини да је он умро. У идуцој седмици це примити писмо с његовим сликама. На телефон га не могу звати јер стално тразе паре заборављајуци да је он доиста корак до смрти. Није нити у затвору нити у болници али не могу добити број јер подивљају с 'прати паре'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.12.2015 10:35

Врачаре треба наградити а ове буздоване у подрум па се ухватити пендрека

ОДГОВОРИТЕ