Србија: Авиони не могу да слете због магле

Три путничка авиона компаније Ер Србија кружила су неко вријеме на небу изнад Сремске Митровице. Реч је о авионима на линији Беч- Београд, затим Љубљана-Београд и трећи авион на линији Милано- Београд. Авион на линији Милано - Београд слетео је са закашњењем у 12,06 уместо у 11,45 како је било предвиђено редом летења.

Србија 28.12.2015 | 12:07
Србија: Авиони не могу да слете због магле

Летови на линији Беч- Београд и Љубљана-Београд који су кружили над Сремском Митровицом преусмерени су на други аеродром.

Како Новости сазнају, београдски аеродром "Никола Тесла" је отворен за летове са свом неопходном опремом, међутим поменути авиони немају довољно квалитетну опрему за слетање по овако отежаним условима.

Претпоставља се да је највероватнији узрок кружења летелица густа магла.

Аеродром "Никола Тесла" у Београду јутрос је саопштио да је непрекидно отворен за авиосаобраћај, јер располаже најсавременијим уређајима за слетање и полетање авиона у условима изузетно смањене видљивости односно има "категорију ИИИб".

То значи да су створени услови да авиони слећу при хоризонталној видљивости дуж писте до 50 метара и вертикалне видљивости од само 15 метара, наводи се у саопштењу.

Извор: Новости

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кобилић Милош

28.12.2015 11:13

Национална компанија ЕР Србија има авионе који немогу да слијечу на аеродром Никола Тесла.Вјеровали или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

28.12.2015 13:22

Веома вазна вест

ОДГОВОРИТЕ