Srbija: Avioni ne mogu da slete zbog magle

Tri putnička aviona kompanije Er Srbija kružila su neko vrijeme na nebu iznad Sremske Mitrovice. Reč je o avionima na liniji Beč- Beograd, zatim Ljubljana-Beograd i treći avion na liniji Milano- Beograd. Avion na liniji Milano - Beograd sleteo je sa zakašnjenjem u 12,06 umesto u 11,45 kako je bilo predviđeno redom letenja.

Srbija 28.12.2015 | 12:07
Srbija: Avioni ne mogu da slete zbog magle

Letovi na liniji Beč- Beograd i Ljubljana-Beograd koji su kružili nad Sremskom Mitrovicom preusmereni su na drugi aerodrom.

Kako Novosti saznaju, beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je otvoren za letove sa svom neophodnom opremom, međutim pomenuti avioni nemaju dovoljno kvalitetnu opremu za sletanje po ovako otežanim uslovima.

Pretpostavlja se da je najverovatniji uzrok kruženja letelica gusta magla.

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu jutros je saopštio da je neprekidno otvoren za aviosaobraćaj, jer raspolaže najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti odnosno ima "kategoriju IIIb".

To znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara, navodi se u saopštenju.

Izvor: Novosti

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kobilić Miloš

28.12.2015 11:13

Nacionalna kompanija ER Srbija ima avione koji nemogu da sliječu na aerodrom Nikola Tesla.Vjerovali ili ne.

ODGOVORITE
Name

Bole

28.12.2015 13:22

Veoma vazna vest

ODGOVORITE