О Закону о раду са Владом и посланицима

У Бањалуци је за данас заказан састанак представника Уније удружења послодаваца Републике Српске, Владе Српске, клубова посланика, посланичких група и самосталних посланика Народне скупштине.

Република Српска 27.12.2015 | 10:53
О Закону о раду са Владом и посланицима

Циљ састанка, који је иницирала Унија удружења послодаваца, јесте изношење ставова ове асоцијације о конкретним рјешењима у Приједлогу закона о раду, те разматрање могућности амандманског дјеловања ради квалитетнијег законског текста, испуњења преузетих обавеза из Реформске агенде, те бољег амбијента за пословање у Српској.

Састанак ће бити одржан у Привредној комори Републике Српске, а почеће у 18.00 часова. Изјаве за медије предвиђене су за 19.30 часова, најављено је из Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је раније да ниједан човјек у Српској, који учествује у власти, не може бити неодговоран ако су, како каже, законска рјешења много лошија него у Федерацији БиХ.

Он је истакао да Унија није задовољна Приједлогом закона о раду који је упућен у скупштинску процедуру јер су од почетка водили дијалог са Владом и договорили нешто друго. Шкребић тврди да је у закону остало све што је тражио синдикат.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НСПМ билтен СНСД-а

27.12.2015 10:38

Набоље би било да законом овластите да послодавац има право да убије свога роба, када су му дата сва друга права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар

27.12.2015 10:47

Како ће они други посланици, звани издајници, да учествују кад закон ни видјели нису. Па закон је још нераспакован, још у најлону. Само привилеговани су га у рукама имали, гледали га, могли да га дотакну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раул

27.12.2015 12:43

Тако је царе.