O Zakonu o radu sa Vladom i poslanicima

U Banjaluci je za danas zakazan sastanak predstavnika Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Vlade Srpske, klubova poslanika, poslaničkih grupa i samostalnih poslanika Narodne skupštine.

Republika Srpska 27.12.2015 | 10:53
O Zakonu o radu sa Vladom i poslanicima

Cilj sastanka, koji je inicirala Unija udruženja poslodavaca, jeste iznošenje stavova ove asocijacije o konkretnim rješenjima u Prijedlogu zakona o radu, te razmatranje mogućnosti amandmanskog djelovanja radi kvalitetnijeg zakonskog teksta, ispunjenja preuzetih obaveza iz Reformske agende, te boljeg ambijenta za poslovanje u Srpskoj.

Sastanak će biti održan u Privrednoj komori Republike Srpske, a počeće u 18.00 časova. Izjave za medije predviđene su za 19.30 časova, najavljeno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je ranije da nijedan čovjek u Srpskoj, koji učestvuje u vlasti, ne može biti neodgovoran ako su, kako kaže, zakonska rješenja mnogo lošija nego u Federaciji BiH.

On je istakao da Unija nije zadovoljna Prijedlogom zakona o radu koji je upućen u skupštinsku proceduru jer su od početka vodili dijalog sa Vladom i dogovorili nešto drugo. Škrebić tvrdi da je u zakonu ostalo sve što je tražio sindikat.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

НСПМ билтен СНСД-а

27.12.2015 10:38

Набоље би било да законом овластите да послодавац има право да убије свога роба, када су му дата сва друга права.

ODGOVORITE
Name

Mimar

27.12.2015 10:47

Kako će oni drugi poslanici, zvani izdajnici, da učestvuju kad zakon ni vidjeli nisu. Pa zakon je još neraspakovan, još u najlonu. Samo privilegovani su ga u rukama imali, gledali ga, mogli da ga dotaknu.

ODGOVORITE
Name

Raul

27.12.2015 12:43

Tako je care.