Смог и магла не признају границе?

Скоро мјесец дана густа магла и смог прекривају Сарајево али и Источно Сарајево.И док су на подручју Сарајева предузете одређене мјере на заштити становништва у Источном Сарајеву још увијек се ништа не подузима по том питању.

Босна и Херцеговина 25.12.2015 | 19:55
Смог и магла не признају границе?

Смог и магла не познају и не признају ентитеске границе, па је у последњих мјесец дана једнако загушљиво, и готово немогуће дисати и становницима Сарајева и онима из Источног Сарајева.

Министарство здравља и Министарство екологије Владе Републике Српске или не зна каква је сиутација у Источном Сарајеву или их то не занима. Руководство града Источно Сарајево каже да је екологија у надлежности локалних заједница, односно да би градске општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, на чијем подручју је огромна концентрација магле и смога, требале да предузму неке мјере. Град, и да хоће, нема могућности да нешто учини.

И док администрација чека да грађани Источног Сарајева још који дан удишу смог, па да онда покушају нешто да предузму, Асоцијација средњошколаца покушала је да бар упозори и скрене пажњу на проблем. На жалост на протест који је одржан испред Средњошколског центра одазвало се тек 10-ак омладинаца.

Чиме то могу бити презаузети, напримјер родитељи да не би могли размишљати о здрављу своје дјеце. Зашто се нису појавили на протесту? Гдје су медицински радници, учитељи, наставници, општинска и градска администрација?

Чак ни један медиј, осим наше куће, није пропратио ову акцију. Изгледа да су се грађански активизам и борба за властита прва, у овом случају право на здравље, сели на кафанске и коментаре путем друштвених мрежа и портала.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Учесник многих протеста

25.12.2015 19:01

Нажалост, овај народ (било који бивше Југославије) више нема снаге и покретацког духа за протесте и било какве радње које би нагнале власти да мало опрезније размишљају о народу. Владе то знају и зато су сигурне да им народ неце ништа реци када вуку лоше потезе или када се појединци из власти осионо понашају. Нема више духа и снаге за протесте какви су некада били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за БН

25.12.2015 19:13

То није битно као и нека спортска догадјана,ако нису придсутни политицари странке.Погледајте само коментаре на спортске објаве нема их никако,овај клуб лосе игра или играц,само ако су политицари у питању или ста на националној основи пали!!10 дјака било присутно то је најбољи доказ како одгајамо дијецу:МИ!!!соколе,удрузења(владина и невладина),па и ви медији.АКО НЕ УДЕРА ПО МОЈИМ ЛЕДИМА СУПЕР!!!ОСТАЛО МЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

25.12.2015 19:50

Референдум под хитно , кад се одцијепимо имаћемо чист зрак !

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

25.12.2015 20:19

Ама, како ту да се несто подузме кад не могу од магле,не види се, па забога а јос има и смога...?!?!

Name

научник

25.12.2015 21:06

Тако је то господо кад данас свако дијете хоће да вози кола, а старији не могу ни 100 метара без кола. Погосподили се, а немамо ни своју аутоиндустрију, ни своју нафту. Све увеземо, и паре, и кола, и гориво, и онда глумимо велику господу, возамо се да покажемо да смо неко и нешто. Одбаците кантуље, шетајте 2-3 километра до посла. Безобразно је да се толико ваздижемо и правимо тешеком господом, да вас је срамота да вас недај боже види да идете пешке, помислили би да сте остали без посла, или да немате пара. Новац је ропство и облик владавине мањине над већином, напустите систем, одбаците све потропачке окове који вас држе у ропству. Будите слободни и живите здраво. Нема мјесте постало је претијесно за толико аутомобила, загађеност је превелика, што год је било аутоотпада из Њемачке завршио је у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.12.2015 21:45

5 закљуцно !

Name

ЗАСЛУЖНО

25.12.2015 23:26

СУЛУДИ НАРОДИ И ЗАСЛУЖУЈУ ДА ЖИВЕ И МАГЛИ И БЛАТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

26.12.2015 07:34

А сви се зале да лосе зиве а свом ауту се диве...

Name

Немојте људи по народу

28.12.2015 09:27

Засто опет по народу? Народу је наметнуто све сто ваља и сто не ваља.Народ ко народ,цути,трпи и клеца под теским теретом,намтнутог потросацког менталитета и балканске "демократије".Он није вероватно хтео ниста висе осим мирног зивота и сна, али увек се надју "добре" дусе, да му натоваре јос несто,па јос несто,па јос несто... И тако несто по несто до ницега.