Позив на одговорност за нови закон о раду

Уколико Народна скупштина Републике Српске усвоји нови закон о раду, Синдикат управе Републике Српске затражиће одговорност органа Савеза синдиката Српске због неучествовања у преговорима о понуђеној радној верзији овог закона, изјавио је предсједник Синдиката управе Томислав Врховац.

Република Српска 25.12.2015 | 14:50
Позив на одговорност за нови закон о раду

"Сматрам да смо у преговорима, можда, могли постићи боље услове за раднике", истакао је Врховац и додао да би, након неуспјешних преговора, требало позвати раднике на протесте.

Он је рекао да је Генерално вијеће Савеза донијело одлуку о организовању протеста против доношења новог закона о раду прегласавањем Синдиката управе. 

"Упркос томе, Синдикат управе Републике Српске ће поштовати обавезујућу одлуку Генералног вијећа", рекао је Врховац на конференцији за новинаре у Бањалуци. 

Он је рекао да је Влада Републике Српске требало да нови закон о раду упути у јавну расправу да би грађани могли дати примједбе. 

Врховац је навео да су наведени закључци јуче донијети на сједници Републичког одбора Синдиката управе.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Илија Чворовић

25.12.2015 14:42

Не занима нас синдикат и закон о раду, оцемо одбрану РС и славље дана РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

25.12.2015 15:45

Свака част за коментар Илија. Имамо РС, 9.јануара славимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукиц

25.12.2015 16:36

Види се да сте нерадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

25.12.2015 17:24

Ужасно је шта овај сидикат ради. Ово је једини преживјели комунистички диносаурус.Требао је први одапети, а ево преживио је на жалост радника РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни С од синдиката

25.12.2015 19:52

Какви су ово синдикални представници, ни имена им добро радници не знају? Господине, најбоље је да сачекате још који дан да усвоје закон па да онда дате једну изјаву ради реда и то је то. Гдје су вам анализе, наступи у медијима, активности међу радницима? Мислим да ће нас ускоро бити доста који ћемо се искључити из синдиката. Због чега вас плаћамо, боље би било да се организујемо без синдиката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам те било!

27.12.2015 19:52

Томо је човјек који је издао штрајк буџетских корисника 2013. године, а није био ни за сутрашње протесте и он себе назива синдикалцем? Да има трунку образа, давно би Синдикат управе препустио неком другом! Нека објасни колику накнаду прима као предсједник Синдиката управе и зашто неће у пензију па онда тражи туђу одговорност за било шта!

ОДГОВОРИТЕ