Poziv na odgovornost za novi zakon o radu

Ukoliko Narodna skupština Republike Srpske usvoji novi zakon o radu, Sindikat uprave Republike Srpske zatražiće odgovornost organa Saveza sindikata Srpske zbog neučestvovanja u pregovorima o ponuđenoj radnoj verziji ovog zakona, izjavio je predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac.

Republika Srpska 25.12.2015 | 14:50
Poziv na odgovornost za novi zakon o radu

"Smatram da smo u pregovorima, možda, mogli postići bolje uslove za radnike", istakao je Vrhovac i dodao da bi, nakon neuspješnih pregovora, trebalo pozvati radnike na proteste.

On je rekao da je Generalno vijeće Saveza donijelo odluku o organizovanju protesta protiv donošenja novog zakona o radu preglasavanjem Sindikata uprave. 

"Uprkos tome, Sindikat uprave Republike Srpske će poštovati obavezujuću odluku Generalnog vijeća", rekao je Vrhovac na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

On je rekao da je Vlada Republike Srpske trebalo da novi zakon o radu uputi u javnu raspravu da bi građani mogli dati primjedbe. 

Vrhovac je naveo da su navedeni zaključci juče donijeti na sjednici Republičkog odbora Sindikata uprave.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ilija Čvorović

25.12.2015 14:42

Ne zanima nas sindikat i zakon o radu, ocemo odbranu RS i slavlje dana RS

ODGOVORITE
Name

bn

25.12.2015 15:45

Svaka čast za komentar Ilija. Imamo RS, 9.januara slavimo.

ODGOVORITE
Name

Kukic

25.12.2015 16:36

Vidi se da ste neradnici.

ODGOVORITE
Name

petar

25.12.2015 17:24

Užasno je šta ovaj sidikat radi. Ovo je jedini preživjeli komunistički dinosaurus.Trebao je prvi odapeti, a evo preživio je na žalost radnika RS.

ODGOVORITE
Name

Ni S od sindikata

25.12.2015 19:52

Kakvi su ovo sindikalni predstavnici, ni imena im dobro radnici ne znaju? Gospodine, najbolje je da sačekate još koji dan da usvoje zakon pa da onda date jednu izjavu radi reda i to je to. Gdje su vam analize, nastupi u medijima, aktivnosti među radnicima? Mislim da će nas uskoro biti dosta koji ćemo se isključiti iz sindikata. Zbog čega vas plaćamo, bolje bi bilo da se organizujemo bez sindikata.

ODGOVORITE
Name

Sram te bilo!

27.12.2015 19:52

Tomo je čovjek koji je izdao štrajk budžetskih korisnika 2013. godine, a nije bio ni za sutrašnje proteste i on sebe naziva sindikalcem? Da ima trunku obraza, davno bi Sindikat uprave prepustio nekom drugom! Neka objasni koliku naknadu prima kao predsjednik Sindikata uprave i zašto neće u penziju pa onda traži tuđu odgovornost za bilo šta!

ODGOVORITE