Због кашњења плата, окупљање медицинара

Управни одбор Уније синдиката радника у здравству Републике Српске најавио је за данас информативне зборове радника болничких јавних здравствених установа, због кашњења плата и других накнада запосленима.

Република Српска 25.12.2015 | 07:40
Због кашњења плата, окупљање медицинара

Још једном упозоравају Владу Републике Српске, као оснивача болничких установа, да је одговорна за исплате плата и других накнада у законским роковима који не могу бити дужи од 30 дана.

Поводом новог незаконитог кашњења исплате новембарске, а у неким установама и октобарске плате, организују јавне информативне зборове чланова синдиката ради упознавања радника о даљим синдикалним мјерама и активностима на заштити социјалних, економских и професионалних права радника.

Желе и да заштите достојанства радника који раде у изузетно лошим и тешким увјетима у већини јавних здравствених установа у Републици Српској.

Централни јавни информативни збор биће одржан у Универзитетском клиничком центру у Бањауци.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Драган

25.12.2015 07:15

Једна од струка коју је власт уништила. И финансијски и људски. Медицинари су понижени, док су Шкрбић, Кљајчин, Станетић, Томаш и још неки пребогати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боца

25.12.2015 07:50

Како да брацни пар љекара зиви нормално када су им украли двије плате ? Како да плате струју воду кредите и остале резије које редовно доспијевају , како да то двоје људи лијеци болеснике , луди су сто немаају плате и требају да се концентрису на рад , како да се нација лијеци , страјк је једино ријесење . ранку Скрбицу треба одузети сву имовину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

25.12.2015 08:04

Покусајте страјк па цете видјети како це вас ТВ Бастиља за секунду прогласити издајницима јер дизете буну у моменту кад непријатељи хоце да нам укину Републику Српску.

Name

Илија Чворовић

25.12.2015 08:07

Никад нико неће имати ништа док се народ не буни. Мјесто ко французи..кад медицинари штрајкују да се сви дигну, код над куде и кажу доктор има плату 2000 шта се он има бунити. Е зато смо проклети и треба овај народ је..т и у мозак све.

Name

Роки

25.12.2015 19:06

Шта ће вама здраствено када га користите максимално, који то доктора оде кући без 3 кесе у руци, који то доктора нема дупло радно мјесто у више градова, који то доктора има мању олату од 2000 марака, у чему је проблем, једино што вас много има па се не може подијелити на свије новац из буџета. Погледај просвјете једва 1000 км а сви факултетски образовани и још ћуте.

Name

оста без фарбике

25.12.2015 09:01

Шта би ти медицинари хтели, 1500 КМ са грбече осиромашеног народа. народа који је назапослен од како је кренула приватизација. поштени фабрички радници из производње истерани на улице, срушени Енергоинвести, Енергопројект, Унис, и сва пројектантска предузећа која су изградила ову државу, а они би хтели плати и стандард као у ЕУ да имају, да купују немачка нова кола, да дижи кредите, узимају станове, иду на море, док радници, пројектатни, инжењери истерани из фабрика, предузећа, пројектних научних института, немајју шта да једу, живе од тога што се сналазе или раде на пијаци. Срам да буде медицинаре, треба им преполовитии плати, лекар треба да ради за 750 КМ, медицинска сестра за 450 КМ. И преполовити број пренатрпаног медицинаског особља. Нека погледају колике су плате радника у приватничким предузећима. Нека погледају колико људи раде на терену заробљени. Медицинари после свега имају обаза да штрајкују, протестују, а види и саму да је више од пола народа на улици незапослено због тих паразитских буџетских плата које су у енормном износи изсплаћују админстирацији, здравству, школству, агенцијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

25.12.2015 12:26

Већина мед.сестара у болницама по РС се понаша нервозно и дрско према пацијентима,као да јој додјеш кући да те прегледа и пружи помоћ а не у јавну установу.Са таквим понашањем нпр. у Аустрији,Њемачкој,Америци...не би ни 10 дана саставиле на послу,а овде би да имају све плате преко 1000 и више марака,плус стални посао и привилегије.Ал то је то кад је систем у држави очајан,гдје не постоји ни закон ни ред.

Name

Љигавци

25.12.2015 13:09

Дабогда вас лијечили љекари са платама од 750 КМ и пресвлачиле сестре са платама од 450 КМ. Што не питате колике су плате уз згради Владе РС, а за мање одговорне послове?

Name

Ђода

25.12.2015 20:29

А шта би они да у држави која је најсиромашнија у Европи,да примају плате ко љекари у Шведској,Њемачкој?Слажем се да је посао љекара одговоран,захтјеван и нимало лак,али мало нек размисле како неко ломи ледја за 350,400 марака...а надркане мед.сестре узимају по 700,800 марака.

Name

зеро

25.12.2015 09:34

Знам да сам ироницан али мени сметају ове ствари вец дузе вријеме.Голим оком видимо да су биједа и криминал завладали свуда око нас ал нико ни да мрдне. Мислим да це Миле увести нову тактику за медицинске сестре,свака која смрса 30 кила за мјесец дана добит це тону угља.Ал компактног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоца

25.12.2015 10:24

У БОЛНИЦИ ИМАМО 8 ЕКОНОМИСТА,НАРАВНО ПРИВАТНИ ФАКУЛТЕТИ,ПЕОФЕСОРЕ ЕНГЛЕСКОГ И СОЦИОЛОГИЈЕ, СУМАРА У ДИЈАЛИЗИ, СПРЕМАЦИЦУ У МИКРОБИОЛОГИЈИ И ЈОССС,Е ТО ЈЕ ОГЛЕДАЛО,А СВЕ ДОДИКОВЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

25.12.2015 10:43

ФОЦА, ЈЕЛ ФОЦА

Name

БОСКО

25.12.2015 10:46

ДА БОЛНИЦА ФОЦААААА

Name

Република Српска

25.12.2015 11:23

Трази се зарадјено. По закону о платама у здравству. Трази се да пацијенти не умиру од температуре зато сто нема антибиотика. Трази се да министар и дир фонда раде свој посао. Ниси ту директори највисе криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

научник

25.12.2015 11:46

Свим запосленим на буџету би требало увести плаћање пореза на незапослене који су због њих остали без привреде и индустрије. Нашли су да се буне имају просјек 1400 КМ плату. Они су привилегована класа, а остатак народа може да умре, кога је брига. Шта тек онда треба да раде незепослени на бироу, више од пола народа. Напензионисали су 100000 пензионера више кад су им рушили фабрике да се не би бунили што остају без посла како би привреда могла бити срушена. Сада се сви праве луди, нике то неће да види. Ни медицинари, ни административци. И уместо да се тражи смањење плате свих буџетских потрошача, они сада иду на побуну што касне плате. Чиме да им се плаћају плате кад неам привреде и произвдодње. То сви знају, али неће да виде истину. И још имају толико дрскости да штрајкују. О каквим све кадровима запосленим на буџету се ради нема потребе говорити. Два приватна универзитете у Брчком даноноћно штампају безвредне дипломе, не могу да стигну да наштамапју, то исто раде на неколико приватних универзитете у Бијељини, Бањалуци и по Федерацији БиХ. И то се све запошљава на буџет, по општинама, болницама, школама, судовима, полицији, влади, другим државним институцијама.

ОДГОВОРИТЕ