Мишковић без пасоша не може на операцију

Суд је одбио да Мирославу Мишковићу врати пасош како би могао да оде на операцију у САД, сазнаје „Блиц“.
Сложни: Конзилијум лекара констатовао да му је потребна операција аорте

Србија 25.12.2015 | 07:17
Мишковић без пасоша не може на операцију

 

Ову одлуку је донела судија Маја Илић, председница трочланог судског Већа Специјалног суда које суди власнику „Делта холдинга“ по оптужби за малверзације са путарским предузећима. То је предложила Мишковићева одбрана 18. децембра када је суђење одложено због болести једног члана судског већа. Мишковићу тада није дозвољено да се обрати суду и образложи захтев да му се да пасош да би ишао на операцију.

Он је и раније имао проблема са високим притиском, а доктори Института „Дедиње“, Института у Сремској Каменици, као и Клиничког центра Србије су се сагласили да му је хитно потребна операција аорте.

„Блиц“ сазнаје да је Мишковићева здравствена ситуација постала сложенија и да је већ осам дана у болници због сасвим других проблема који нису везани за срчане сметње. Њему је позлило у ноћи између 16. и 17. децембра када је примљен у приватну болницу „Медигруп“. На лични захтев је изашао 18. децембра да би дошао у суд, али се одмах вратио и био у њој до јуче. За данас и сутра су планирани додатни прегледи за предстојећу операцију.

- Тражио сам да се обави ново медицинско вештачење. Пре свега, на околност да у овом моменту Мишковићево здравља не дозвољава да му се суди. Сви лекари су се сагласили да му је место у болници или под сталним медицинским третманом, а не у судници - рекао је за „Блиц“ адвокат Зденко Томановић.

Мишковићу, његовом сину Марку, Милу Ђурашковићу, власнику „Нибес групе“, и њиховим сарадницима суди се по оптужбама за малверзације са путарским предузећима. Мишковић се брани са слободе након што је платио рекордно јемство од 12 милиона евра, али му је одузет пасош.

Жалићемо се Уставном суду

Адвокат Зденко Томановић, бранилац Мишковића, каже да још није добио одлуку суда, али да је чуо да је одбијен предлог да се његовом клијенту изда пасош због лечења: „Ургентно ћемо се обратити Уставном суду Србије, чим добијемо одлуку суда.“ Против те одлуке није дозвољена жалба па је Уставни суд још једино надлежан у Србији.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

25.12.2015 06:45

Прице за малу дјецу, носоња би да нагули...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

25.12.2015 07:04

Јел то нема ни једног доктора у Бегишу па мора да запали преко баре ? 12 миља кауције,теееебра,има тај кинту да закупи цитав ВМА и довезе доктора преко баре,и да не осјети. А ми обицни смртници...е ми се лецимо облозима од ракије брље,ако претекне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

25.12.2015 07:10

Шаптачи су му јавили да се примакла "БОСКА"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.12.2015 10:22

Бас у Србији нема хирурга и доктора

ОДГОВОРИТЕ