Mišković bez pasoša ne može na operaciju

Sud je odbio da Miroslavu Miškoviću vrati pasoš kako bi mogao da ode na operaciju u SAD, saznaje „Blic“.
Složni: Konzilijum lekara konstatovao da mu je potrebna operacija aorte

Srbija 25.12.2015 | 07:17
Mišković bez pasoša ne može na operaciju

 

Ovu odluku je donela sudija Maja Ilić, predsednica tročlanog sudskog Veća Specijalnog suda koje sudi vlasniku „Delta holdinga“ po optužbi za malverzacije sa putarskim preduzećima. To je predložila Miškovićeva odbrana 18. decembra kada je suđenje odloženo zbog bolesti jednog člana sudskog veća. Miškoviću tada nije dozvoljeno da se obrati sudu i obrazloži zahtev da mu se da pasoš da bi išao na operaciju.

On je i ranije imao problema sa visokim pritiskom, a doktori Instituta „Dedinje“, Instituta u Sremskoj Kamenici, kao i Kliničkog centra Srbije su se saglasili da mu je hitno potrebna operacija aorte.

„Blic“ saznaje da je Miškovićeva zdravstvena situacija postala složenija i da je već osam dana u bolnici zbog sasvim drugih problema koji nisu vezani za srčane smetnje. Njemu je pozlilo u noći između 16. i 17. decembra kada je primljen u privatnu bolnicu „Medigrup“. Na lični zahtev je izašao 18. decembra da bi došao u sud, ali se odmah vratio i bio u njoj do juče. Za danas i sutra su planirani dodatni pregledi za predstojeću operaciju.

- Tražio sam da se obavi novo medicinsko veštačenje. Pre svega, na okolnost da u ovom momentu Miškovićevo zdravlja ne dozvoljava da mu se sudi. Svi lekari su se saglasili da mu je mesto u bolnici ili pod stalnim medicinskim tretmanom, a ne u sudnici - rekao je za „Blic“ advokat Zdenko Tomanović.

Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibes grupe“, i njihovim saradnicima sudi se po optužbama za malverzacije sa putarskim preduzećima. Mišković se brani sa slobode nakon što je platio rekordno jemstvo od 12 miliona evra, ali mu je oduzet pasoš.

Žalićemo se Ustavnom sudu

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Miškovića, kaže da još nije dobio odluku suda, ali da je čuo da je odbijen predlog da se njegovom klijentu izda pasoš zbog lečenja: „Urgentno ćemo se obratiti Ustavnom sudu Srbije, čim dobijemo odluku suda.“ Protiv te odluke nije dozvoljena žalba pa je Ustavni sud još jedino nadležan u Srbiji.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

25.12.2015 06:45

Price za malu djecu, nosonja bi da naguli...

ODGOVORITE
Name

Guzonja

25.12.2015 07:04

Jel to nema ni jednog doktora u Begišu pa mora da zapali preko bare ? 12 milja kaucije,teeeebra,ima taj kintu da zakupi citav VMA i doveze doktora preko bare,i da ne osjeti. A mi obicni smrtnici...e mi se lecimo oblozima od rakije brlje,ako pretekne.

ODGOVORITE
Name

Novica

25.12.2015 07:10

Šaptači su mu javili da se primakla "BOSKA"!

ODGOVORITE
Name

Md

25.12.2015 10:22

Bas u Srbiji nema hirurga i doktora

ODGOVORITE