Јединствени у борби за промјене у Српској!

Министар спољних послова БиХ и генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак оштро је порекао све спекулације на тему наводног иступања ПДП-а из Савеза за промјене и приклањања СНСД-у. 

Босна и Херцеговина 24.12.2015 | 23:08
Јединствени у борби за промјене у Српској!

Савез за промјене остаје јединствен, каже Црнадак и додаје да је њихов став да на локалне изборе иду заједно.

“ПДП жели чисте односе, желимо да направимо договор што је прије могуће, да представимо јединствен, цјеловит и снажан Савез за промјене. Што се тиче прича да ће ПДП бити најслабија карика која ће се одвојити и направити власт са СНСД-ом и на тај начин њих извући из блата то је једна потпуна бесмислица у коју и они који је највише понављају не вјерују.”

То се никад неће десити, био је категоричан Црнадак у емисији „Пулс“ БН ТВ.

Говорећи о прослави Дана Републике Српске Црнадак је рекао да никоме не треба да смета најављени долазак чланова Владе Србије на обиљежавање Дана Српске.

Он је истакао да је Одлука Уставног суда о Дану Републике једна од најбесмисленијих одлука и додао да ће прослава бити 9. јануара 2016. и да ће тај празник наставити и даље да се обиљежава у Републици Српској тог датума.

Прослава Дана Републике Српске 9. јануара ће бити најспектакуларнија прослава до сада, рекао је Игор Црнадак. То је дан који је посвећен Републици Српској и ономе што она представља људима који овдје живе, па је одлука Уставног Суда БиХ према којој је Републици Српској забрањено да слави дан свог оснивања, према његовим ријечима, крајње бесмислена.

“Ја мислим да ћемо имати највећу, најмасовнију и најспектакуларнију прославу Дана Републике Српске до сада. То вам говорим зато што је одлука Уставног Суда БиХ око 9. јануара једна од најбесмисленијих ствари што сам ја у политици БиХ видио за 16 година. То је потпуно погрешна одлука”, навео је министар.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића који је рекао да долазак чланова Владе Србије на прославу Дана Српске 9. јануара 2016. није добра одлука, Црнадак каже:

“Та одлука још није достављена, није практично на снази, нисмо је видјели нити шта у њој до краја пише и зато не видим разлог да се реагује што ће наши сународници и пријатељи из Владе Србије доћи на то обиљежавање. Тај празник није до сада и неће ни у будуће никог угрожавати нити стварати амбијент који ће бити против било кога”, јасан је Црнадак.

Не постоји никакав “тајни план” за рушење власти у Републици Српској, постоји јавни, каже Црнадак и додаје:

“Та прича има све мање упоришта, све мање је прихватљива у народу. Очигледно је да ће они с тим наставити, али ја сам убијеђен да је то концепт који мора да пропадне”.

Црнадак је рекао да ће Министарство спољних послова БиХ и у наредној години проводити праву дипломатску офанзиву у смислу да пут БиХ ка ЕУ буде што бржи. Он није прецизирао да ли ће апликација за чланство бити поднесена 16. јануара сљедеће године.

“Ми требамо бити реални и свјесни да међу земљама чланицама ЕУ има оних које су наклоњије и оне које су маје наклоњене нашем бржем путу, ја очекујем да ћемо то урадити на почетку наредне године, а кад тачано видјећемо”, рекао је Црнадак.

Питање механизма координације је осјетљиво питање, каже Црнадак. Приликом утврђивања механизма координације неће бити урађено ништа супротно уставно-правној позицији Републике Српске, њеним надлежностима и интересима, рекао је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак гостујући у емисији “Пулс” БН ТВ.

БН ТВ

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Илија Чворовић

24.12.2015 22:16

Хрвати имају Колинду, Грци сеxy Елену Раптy а ми ДУШАНКУ МАЈКИЋ. Па људи моји и ту смо најгори!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми двије

24.12.2015 22:43

А и Зељка је дама, није само Мајкицка :-)

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

24.12.2015 22:54

СВИ ИМАЈУ НЕКОГА А СРБИ НЕМАЈУ НИКОГА ИЗА СЕБЕ ЈЕР СРБИ СУ ЛЕЂА СВОЈА БОГУ ОКРЕНУЛИ И ТАКО УМЈЕСТО ПРИЈАТЕЉА ЗАГРЛИЛИ ДУШМАНА!

Name

Вреца злата за мог Бакира

24.12.2015 23:04

Ми Босниаци имамо Мелдзиду Кресо за длакуу је љепса од Мајкице

Name

Маша

24.12.2015 22:18

Заједно до промена!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истинито

24.12.2015 22:27

Да,ви из ПДП нећете издати СДС, све док имате више користи, него штете од њих? Шта ако вам ментори нареде да се вежете са СНСД, видите да ви морате причати против Закона о раду, они ће га усвојити. Ментори траже кооперативне, још кад имају лове да плате кооперативност, онда такве два пута више воле. Да ли ви из ПДП имате лову да им дате за кооперативност, или вам они плаћају да будете кооперативни? У тој причи нека се види СДС, можда буду сасвим другачије гледали на ново вријеме, фали им секунда због Босића да постану као ДС у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

24.12.2015 22:55

Тако је, Иги!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

24.12.2015 23:04

Ми имамо министра ко јабуку лијепог све стране преседнице и министарке падају на његове оци и сарм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС - СРС - НДП

25.12.2015 00:36

Следеце изборе СДС у коалицију само са СРС РС и НДП, какав црни ПДП висе пута су нам заболи ноз у ледја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

паразити

25.12.2015 07:01

Јасно је да су све успјели на таласу подршке коју је СДС добио. Они би са ђаволом коалирали ако имају интерес, а "народ" им је задња рупа на свирали.

Name

Слобо

25.12.2015 06:10

Кад видим Мајицку и Црнадка, плаце ми се од туге и јада, ста смо ми толико згријесили да нас овакви представљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

25.12.2015 18:59

Слобо, згрешио си Богу што нећеш да будеш да дјелу оно што јеси, СРБин: Православац и СВЕТОСАВАЦ који своју Крсну Славу Слави и друге СРБске ОБИЧАЈЕ чува и ВОЛИ а туђе поштује!