Jedinstveni u borbi za promjene u Srpskoj!

Ministar spoljnih poslova BiH i generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak oštro je porekao sve spekulacije na temu navodnog istupanja PDP-a iz Saveza za promjene i priklanjanja SNSD-u. 

Bosna i Hercegovina 24.12.2015 | 23:08
Jedinstveni u borbi za promjene u Srpskoj!

Savez za promjene ostaje jedinstven, kaže Crnadak i dodaje da je njihov stav da na lokalne izbore idu zajedno.

“PDP želi čiste odnose, želimo da napravimo dogovor što je prije moguće, da predstavimo jedinstven, cjelovit i snažan Savez za promjene. Što se tiče priča da će PDP biti najslabija karika koja će se odvojiti i napraviti vlast sa SNSD-om i na taj način njih izvući iz blata to je jedna potpuna besmislica u koju i oni koji je najviše ponavljaju ne vjeruju.”

To se nikad neće desiti, bio je kategoričan Crnadak u emisiji „Puls“ BN TV.

Govoreći o proslavi Dana Republike Srpske Crnadak je rekao da nikome ne treba da smeta najavljeni dolazak članova Vlade Srbije na obilježavanje Dana Srpske.

On je istakao da je Odluka Ustavnog suda o Danu Republike jedna od najbesmislenijih odluka i dodao da će proslava biti 9. januara 2016. i da će taj praznik nastaviti i dalje da se obilježava u Republici Srpskoj tog datuma.

Proslava Dana Republike Srpske 9. januara će biti najspektakularnija proslava do sada, rekao je Igor Crnadak. To je dan koji je posvećen Republici Srpskoj i onome što ona predstavlja ljudima koji ovdje žive, pa je odluka Ustavnog Suda BiH prema kojoj je Republici Srpskoj zabranjeno da slavi dan svog osnivanja, prema njegovim riječima, krajnje besmislena.

“Ja mislim da ćemo imati najveću, najmasovniju i najspektakularniju proslavu Dana Republike Srpske do sada. To vam govorim zato što je odluka Ustavnog Suda BiH oko 9. januara jedna od najbesmislenijih stvari što sam ja u politici BiH vidio za 16 godina. To je potpuno pogrešna odluka”, naveo je ministar.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića koji je rekao da dolazak članova Vlade Srbije na proslavu Dana Srpske 9. januara 2016. nije dobra odluka, Crnadak kaže:

“Ta odluka još nije dostavljena, nije praktično na snazi, nismo je vidjeli niti šta u njoj do kraja piše i zato ne vidim razlog da se reaguje što će naši sunarodnici i prijatelji iz Vlade Srbije doći na to obilježavanje. Taj praznik nije do sada i neće ni u buduće nikog ugrožavati niti stvarati ambijent koji će biti protiv bilo koga”, jasan je Crnadak.

Ne postoji nikakav “tajni plan” za rušenje vlasti u Republici Srpskoj, postoji javni, kaže Crnadak i dodaje:

“Ta priča ima sve manje uporišta, sve manje je prihvatljiva u narodu. Očigledno je da će oni s tim nastaviti, ali ja sam ubijeđen da je to koncept koji mora da propadne”.

Crnadak je rekao da će Ministarstvo spoljnih poslova BiH i u narednoj godini provoditi pravu diplomatsku ofanzivu u smislu da put BiH ka EU bude što brži. On nije precizirao da li će aplikacija za članstvo biti podnesena 16. januara sljedeće godine.

“Mi trebamo biti realni i svjesni da među zemljama članicama EU ima onih koje su naklonjije i one koje su maje naklonjene našem bržem putu, ja očekujem da ćemo to uraditi na početku naredne godine, a kad tačano vidjećemo”, rekao je Crnadak.

Pitanje mehanizma koordinacije je osjetljivo pitanje, kaže Crnadak. Prilikom utvrđivanja mehanizma koordinacije neće biti urađeno ništa suprotno ustavno-pravnoj poziciji Republike Srpske, njenim nadležnostima i interesima, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak gostujući u emisiji “Puls” BN TV.

BN TV

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Ilija Čvorović

24.12.2015 22:16

Hrvati imaju Kolindu, Grci sexy Elenu Rapty a mi DUŠANKU MAJKIĆ. Pa ljudi moji i tu smo najgori!!!

ODGOVORITE
Name

Mi dvije

24.12.2015 22:43

A i Zeljka je dama, nije samo Majkicka :-)

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

24.12.2015 22:54

СВИ ИМАЈУ НЕКОГА А СРБИ НЕМАЈУ НИКОГА ИЗА СЕБЕ ЈЕР СРБИ СУ ЛЕЂА СВОЈА БОГУ ОКРЕНУЛИ И ТАКО УМЈЕСТО ПРИЈАТЕЉА ЗАГРЛИЛИ ДУШМАНА!

Name

Vreca zlata za mog Bakira

24.12.2015 23:04

Mi Bosniaci imamo Meldzidu Kreso za dlakuu je ljepsa od Majkice

Name

Maša

24.12.2015 22:18

Zajedno do promena!!

ODGOVORITE
Name

истинито

24.12.2015 22:27

Да,ви из ПДП нећете издати СДС, све док имате више користи, него штете од њих? Шта ако вам ментори нареде да се вежете са СНСД, видите да ви морате причати против Закона о раду, они ће га усвојити. Ментори траже кооперативне, још кад имају лове да плате кооперативност, онда такве два пута више воле. Да ли ви из ПДП имате лову да им дате за кооперативност, или вам они плаћају да будете кооперативни? У тој причи нека се види СДС, можда буду сасвим другачије гледали на ново вријеме, фали им секунда због Босића да постану као ДС у Србији.

ODGOVORITE
Name

dnk

24.12.2015 22:55

Tako je, Igi!

ODGOVORITE
Name

Mi

24.12.2015 23:04

Mi imamo ministra ko jabuku lijepog sve strane presednice i ministarke padaju na njegove oci i sarm.

ODGOVORITE
Name

SDS - SRS - NDP

25.12.2015 00:36

Sledece izbore SDS u koaliciju samo sa SRS RS i NDP, kakav crni PDP vise puta su nam zaboli noz u ledja!

ODGOVORITE
Name

paraziti

25.12.2015 07:01

Jasno je da su sve uspjeli na talasu podrške koju je SDS dobio. Oni bi sa đavolom koalirali ako imaju interes, a "narod" im je zadnja rupa na svirali.

Name

Slobo

25.12.2015 06:10

Kad vidim Majicku i Crnadka, place mi se od tuge i jada, sta smo mi toliko zgrijesili da nas ovakvi predstavljaju.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

25.12.2015 18:59

Слобо, згрешио си Богу што нећеш да будеш да дјелу оно што јеси, СРБин: Православац и СВЕТОСАВАЦ који своју Крсну Славу Слави и друге СРБске ОБИЧАЈЕ чува и ВОЛИ а туђе поштује!