Јунајтед, Оксфорд и Брајтон - најбољи на Божић, Викомб и Олдам најгори!

Занимљива студија британских медија уочи Боксинг деј кола у Премијер лиги!

Фудбал 26.12.2015 | 08:40
Јунајтед, Оксфорд и Брајтон - најбољи на Божић, Викомб и Олдам најгори!

Можда је овај децембар фрустрирајући за Манчестер Јунајтед, али навијачи овог тима не би требало да брину. Приближава се коло у којем су они најбољи у историји енглеског фудбала!

Тако да сигурно са задовољством ишчекују суботње гостовање у Стоуку, на традиционални Боксинг деј, када се игра фудбал у свим ранговима широм Острва. Наиме, Јунајтед је до сада славио на 55 одсто утакмица одиграних на други дан Божића, што је уједно и најбољи рекорд од свих клубова. Равно 91 пут играли су утакмице 26. децембра, а том приликом забележили су 50 победа, 15 ремија и 26 пораза.

Црвени ђаволи су на Боксинг деј чак 185 пута погађали мрежу противника – највише од свих енглеских клубова.

У студији која је направљена у сусрет божићном премијерлигашком колу 2015. године, установљено је како је Оксфорд Јунајтед актуелни тим из Лиге 2 (четврте лиге), други на овој листи, док је позиција број три резервисана за доскорашњег лидера Чемпионшипа екипу Брајтона. Обе екипе имају учинак од 50 одсто добијених утакмица на Боксинг деј.

Веровали или не, Ливерпул је једини премијерлигаш који се налази у топ 10 клубова према овој студији, а која је узела у обзир само екипе које су одиграле више од 20 утакмица на Боксинг деј у историји. Црвени имају учинак од 45.4 одсто победа, а одиграли су до сада 86 утакмица на други дан Божића.

На зачељу табеле налази се Викомб Вондерерс - који има најгори божићни скор. Одиграо је 20 утакмица на Боксинг деј, а добио само четири. Најефикаснији меч овог специфичног кола одигран је 1935. године, а Транмер је савладао Олдам са чак 13:4. Занимљиво, исти тај Олдам примио је 155 голова на Боксинг деј, што је највише од свих тимова у лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар