Junajted, Oksford i Brajton - najbolji na Božić, Vikomb i Oldam najgori!

Zanimljiva studija britanskih medija uoči Boksing dej kola u Premijer ligi!

Fudbal 26.12.2015 | 08:40
Junajted, Oksford i Brajton - najbolji na Božić, Vikomb i Oldam najgori!

Možda je ovaj decembar frustrirajući za Mančester Junajted, ali navijači ovog tima ne bi trebalo da brinu. Približava se kolo u kojem su oni najbolji u istoriji engleskog fudbala!

Tako da sigurno sa zadovoljstvom iščekuju subotnje gostovanje u Stouku, na tradicionalni Boksing dej, kada se igra fudbal u svim rangovima širom Ostrva. Naime, Junajted je do sada slavio na 55 odsto utakmica odigranih na drugi dan Božića, što je ujedno i najbolji rekord od svih klubova. Ravno 91 put igrali su utakmice 26. decembra, a tom prilikom zabeležili su 50 pobeda, 15 remija i 26 poraza.

Crveni đavoli su na Boksing dej čak 185 puta pogađali mrežu protivnika – najviše od svih engleskih klubova.

U studiji koja je napravljena u susret božićnom premijerligaškom kolu 2015. godine, ustanovljeno je kako je Oksford Junajted aktuelni tim iz Lige 2 (četvrte lige), drugi na ovoj listi, dok je pozicija broj tri rezervisana za doskorašnjeg lidera Čempionšipa ekipu Brajtona. Obe ekipe imaju učinak od 50 odsto dobijenih utakmica na Boksing dej.

Verovali ili ne, Liverpul je jedini premijerligaš koji se nalazi u top 10 klubova prema ovoj studiji, a koja je uzela u obzir samo ekipe koje su odigrale više od 20 utakmica na Boksing dej u istoriji. Crveni imaju učinak od 45.4 odsto pobeda, a odigrali su do sada 86 utakmica na drugi dan Božića.

Na začelju tabele nalazi se Vikomb Vonderers - koji ima najgori božićni skor. Odigrao je 20 utakmica na Boksing dej, a dobio samo četiri. Najefikasniji meč ovog specifičnog kola odigran je 1935. godine, a Tranmer je savladao Oldam sa čak 13:4. Zanimljivo, isti taj Oldam primio je 155 golova na Boksing dej, što je najviše od svih timova u ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar