Једнака брига о Србима и Бошњацима

Председник Владе Србије Александар Вучић отворио је у Новом Пазару Дијагностички центар и објекте новосаграђене Основне школе "Растко Немањић – Свети Сава", као и вртић у насељу Дојевиће. Вучић поручио да ће се његова влада једнако односити према свим грађанима, било да су Срби или Бошњаци.

Србија 24.12.2015 | 22:09
Једнака брига о Србима и Бошњацима

Александар Вучић је, током обраћања окупљенима, рекао да ће као премијер подједнако бринути о сваком човеку.

"Док сам премијер, једнако ћу се односити према свим грађанима. Било да је Бошњак или Србин, грађанин треба да зна да ћу се једнако односити према свима и подједнако бринути о сваком човеку. А то смо овом инвестицијом успели и да покажемо", рекао је премијер Србије у Новом Пазару.

Изградњу Дијагностичког центра, школе и обданишта финансирали су Уједињени Арапски Емирати, а Вучић је рекао да је у разговору са представницима УАЕ одлучио да та инвестиција, укупне вредности седам милиона евра, оде баш у Нови Пазар.

"Моја одлука је била да то буде баш овде, како би и Срби и Бошњаци били задовољни", рекао је Вучић.

Подсетио је да је камен темељац тих зграда постављен пре пет месеци, те да је све завршено на време, упркос сумњама многих.

Најавио је и да ће за коју недељу бити завршено опремање Дијагностичког центра, за који каже да је најлепши у овом делу Европе и да ће у њега долазити грађани са југа Србије и из околине.

Вучић: Нисмо јоšш одлучили кога ћемо подрžжати за УН

Србија још није одлучила кога ће да подржи у трци за новог генералног секретара УН, изјавио је премијер Александар Вучић.

"Нисмо још донели одлуку, тек ћемо разговарати о томе", најавио је Вучић одговарајући на новинарска питања.

Он је истакао да се начитао "свакојаких идеја" по новинама. "Прочитао сам чак и за неке људе које никада нисам у животу ни видео", додао је Вучић.

Вучић: Радикализам и екстремизам неће проћи у Србији

Премијер Александар Вучић истакао је да било какав ексремизам или радикализам не могу да прођу у Србији и да Влада води рачуна о безбедности грађана.

Вучић је, одговарајући на питања о претњама екстремизма по Србију, након синоћњих хапшења у Новом Пазару, казао да су приведени један шведски и македонски држављанин, који ће бити ускоро депортовани.

"Ми водимо рачуна о интересима свих грађана. Било какав екстремизам, радикализам, било да је верски или други, не може да прође", нагласио је Вучић.

Он је поручио да грађани не треба да имају никакву сумњу у то да ће држава да им обезбеди сигурност и да могу да се осећају сигурно.

Давутоглу следеће седмице у Београду

Премијер Србије је најавио да ће шеф турске владе Ахмет Давутоглу следеће недеље посетити Београд.

Вучић је, одговарајући на питање зашто председавајући Саветом министара БиХ Денис Звиздић није допутовао у Нови Пазар на отварање основне школе, вртића и Дијагностичког центра, рекао да босански колега није могао да дође због договора о буџету у његовој земљи.

На додатно питање да ли ће Звиздић присуствовати посети Давутоглуа Београду, Вучић је нагласио да је увек задовољан ако се то деси, али да није разговарао са њим о томе.

"Ја сам увек отворен за разговоре са свима и сви су добродошли у Србији. Желимо да имамо добре односе са БиХ, као што волимо Републику Српску", нагласио је он.

Извор: РТС /Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ ГРОБАР

24.12.2015 21:43

ЦУЈ ОС СВЕТИ САВА У Н.ПАЗАРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоскко

24.12.2015 22:39

Зајеби то Сава у Пазару?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хордезлаАсим

24.12.2015 22:58

Ми Босниаци смо мајвецу греску направили сто нисмо остали и Југославији и сто см9 кренули за екстремистом Апијом који нам је све ово зло донио.Сада његов син ради исто.надам се да моје Босње јецсе исту греску поновити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

24.12.2015 23:22

Ти да говорис у име својих Срба умјесто сто писес несто сто ниједан Босњак данас не мисли. Ето Сандзак је остао па им ето Светог Саве у вртицу.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

24.12.2015 23:17

још од времена појаве ЗАКОНА СРБСКОГ ЦАРА ДУШАНА СИЛНОГ сви грађани СРБски земаља Светог Саве су пред законом исти. То НИЈЕ спорно никада било у прошлости СРБског Народа али је спорна Вучићева тврдња са којом они замењује истину са лажју када говори о бошњацима. Он добро зна да никаква бошњачка нација не постоји. То је измишљотина Аустроугарски окупациони власти која није прошла ни тада а неће ни сада. Прихватањем идеје да постоје црногорци, бошњаци или босанци, македонци, крајишници итд. Срби у ствари прихватају учење непријатеља Бога и СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота и сами себи гроб копају делећи јединствено СРБско народно биће по замисли својих непријатеља по покрајинама које су постале по жељи тајних владара из сенке уз помоћ домаћих издајника и потомака Вука Бранковића неке нове измишљене државе. Покрајинска и вјерска припадност нигде у свијету не чини народност већ само код ЛУДИ СРБА СВЕ ТРИ ВЈЕРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре михајло

25.12.2015 04:04

Михајло попи таблету и лези да спаваш , пишеш глупости. Ујутро се посавјетуј са лекаром.