Jednaka briga o Srbima i Bošnjacima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Novom Pazaru Dijagnostički centar i objekte novosagrađene Osnovne škole "Rastko Nemanjić – Sveti Sava", kao i vrtić u naselju Dojeviće. Vučić poručio da će se njegova vlada jednako odnositi prema svim građanima, bilo da su Srbi ili Bošnjaci.

Srbija 24.12.2015 | 22:09
Jednaka briga o Srbima i Bošnjacima

Aleksandar Vučić je, tokom obraćanja okupljenima, rekao da će kao premijer podjednako brinuti o svakom čoveku.

"Dok sam premijer, jednako ću se odnositi prema svim građanima. Bilo da je Bošnjak ili Srbin, građanin treba da zna da ću se jednako odnositi prema svima i podjednako brinuti o svakom čoveku. A to smo ovom investicijom uspeli i da pokažemo", rekao je premijer Srbije u Novom Pazaru.

Izgradnju Dijagnostičkog centra, škole i obdaništa finansirali su Ujedinjeni Arapski Emirati, a Vučić je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima UAE odlučio da ta investicija, ukupne vrednosti sedam miliona evra, ode baš u Novi Pazar.

"Moja odluka je bila da to bude baš ovde, kako bi i Srbi i Bošnjaci bili zadovoljni", rekao je Vučić.

Podsetio je da je kamen temeljac tih zgrada postavljen pre pet meseci, te da je sve završeno na vreme, uprkos sumnjama mnogih.

Najavio je i da će za koju nedelju biti završeno opremanje Dijagnostičkog centra, za koji kaže da je najlepši u ovom delu Evrope i da će u njega dolaziti građani sa juga Srbije i iz okoline.

Vučić: Nismo jošš odlučili koga ćemo podržžati za UN

Srbija još nije odlučila koga će da podrži u trci za novog generalnog sekretara UN, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

"Nismo još doneli odluku, tek ćemo razgovarati o tome", najavio je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.

On je istakao da se načitao "svakojakih ideja" po novinama. "Pročitao sam čak i za neke ljude koje nikada nisam u životu ni video", dodao je Vučić.

Vučić: Radikalizam i ekstremizam neće proći u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da bilo kakav eksremizam ili radikalizam ne mogu da prođu u Srbiji i da Vlada vodi računa o bezbednosti građana.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o pretnjama ekstremizma po Srbiju, nakon sinoćnjih hapšenja u Novom Pazaru, kazao da su privedeni jedan švedski i makedonski državljanin, koji će biti uskoro deportovani.

"Mi vodimo računa o interesima svih građana. Bilo kakav ekstremizam, radikalizam, bilo da je verski ili drugi, ne može da prođe", naglasio je Vučić.

On je poručio da građani ne treba da imaju nikakvu sumnju u to da će država da im obezbedi sigurnost i da mogu da se osećaju sigurno.

Davutoglu sledeće sedmice u Beogradu

Premijer Srbije je najavio da će šef turske vlade Ahmet Davutoglu sledeće nedelje posetiti Beograd.

Vučić je, odgovarajući na pitanje zašto predsedavajući Savetom ministara BiH Denis Zvizdić nije doputovao u Novi Pazar na otvaranje osnovne škole, vrtića i Dijagnostičkog centra, rekao da bosanski kolega nije mogao da dođe zbog dogovora o budžetu u njegovoj zemlji.

Na dodatno pitanje da li će Zvizdić prisustvovati poseti Davutoglua Beogradu, Vučić je naglasio da je uvek zadovoljan ako se to desi, ali da nije razgovarao sa njim o tome.

"Ja sam uvek otvoren za razgovore sa svima i svi su dobrodošli u Srbiji. Želimo da imamo dobre odnose sa BiH, kao što volimo Republiku Srpsku", naglasio je on.

Izvor: RTS /Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DULE GROBAR

24.12.2015 21:43

CUJ OS SVETI SAVA U N.PAZARU.

ODGOVORITE
Name

Joskko

24.12.2015 22:39

Zajebi to Sava u Pazaru?

ODGOVORITE
Name

hordezlaAsim

24.12.2015 22:58

Mi Bosniaci smo majvecu gresku napravili sto nismo ostali i Jugoslaviji i sto sm9 krenuli za ekstremistom Apijom koji nam je sve ovo zlo donio.Sada njegov sin radi isto.nadam se da moje Bosnje jecse istu gresku ponoviti

ODGOVORITE
Name

Dule

24.12.2015 23:22

Ti da govoris u ime svojih Srba umjesto sto pises nesto sto nijedan Bosnjak danas ne misli. Eto Sandzak je ostao pa im eto Svetog Save u vrticu.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

24.12.2015 23:17

још од времена појаве ЗАКОНА СРБСКОГ ЦАРА ДУШАНА СИЛНОГ сви грађани СРБски земаља Светог Саве су пред законом исти. То НИЈЕ спорно никада било у прошлости СРБског Народа али је спорна Вучићева тврдња са којом они замењује истину са лажју када говори о бошњацима. Он добро зна да никаква бошњачка нација не постоји. То је измишљотина Аустроугарски окупациони власти која није прошла ни тада а неће ни сада. Прихватањем идеје да постоје црногорци, бошњаци или босанци, македонци, крајишници итд. Срби у ствари прихватају учење непријатеља Бога и СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота и сами себи гроб копају делећи јединствено СРБско народно биће по замисли својих непријатеља по покрајинама које су постале по жељи тајних владара из сенке уз помоћ домаћих издајника и потомака Вука Бранковића неке нове измишљене државе. Покрајинска и вјерска припадност нигде у свијету не чини народност већ само код ЛУДИ СРБА СВЕ ТРИ ВЈЕРЕ!

ODGOVORITE
Name

re mihajlo

25.12.2015 04:04

Mihajlo popi tabletu i lezi da spavaš , pišeš gluposti. Ujutro se posavjetuj sa lekarom.