Поповићев опроштај од Партизана...!

Нисам ја доводио играче и тренере! “Ипак, свестан сам да се, без обзира на све ово, успех управе у спортском клубу мери према тренутном спортском резултату, посебно у домаћем првенству, које није на задовољавајућем нивоу. Зато, одлазим из моралних разлога“, поручио је доскорашњи први човек црно-белих.

Фудбал 25.12.2015 | 23:20
Поповићев опроштај од Партизана...!

Нема мира у Хумској! Зоран Поповић није издржао ни годину дана на челу фудбалског клуба Партизан, а одлучио је да се писмом опрости од чланова скупштине, надзорно и управног одбора у којем је подсетио није он доводио играче и тренере.
“У мом мандату је урађен терен на популарној ’блатуши’ и обезбедио сам финансирање изградње интерната, за који сваки дан очекујемо дозволу. Поносан сам зато што је док сам водио клуб враћена титула првака државе у Хумску и зато што смо од 12 европских утакмица победили у седам, што се не памти у новијој историји. Као председник клуба нисам доводио играче и тренере и зато не сносим никакву личну одговорност за спортске промашаје“, навео је Поповић.

Он је навео да осећа моралну одговорност за све оно што се дешавало у клубу у претходном периоду.
“Ипак, свестан сам да се, без обзира на све ово, успех управе у спортском клубу мери према тренутном спортском резултату, посебно у домаћем првенству, које није на задовољавајућем нивоу. Зато, одлазим из моралних разлога“, поручио је Поповић.

Ипак, одлазећи први човек клуба подсетио је да је оставио преко 2.000.000 евра у каси црно-белих.
“Као председник Партизана затекао сам блокиран рачун од 800.000 евра, обезбедио неопходна финансијска средства за несметано функционисање клуба, заостала примања тренерима омладинске школе од које наш клуб живи, обезбедио помоћ за Кошаркашки клуб Партизан у износу од 200.000 евра, редовно измиривао текуће обавезе према свим запосленима у клубу и играчима, исплатио око милион евра наслеђених дуговања за порезе и оставио са данашњим даном на жиро рачуну клуба преко 2.000.000 евра, као и потраживања према УЕФА у износу од 2.500.000 евра, која ће бити наплаћена у наредних месец дана“, додао је Поповић.

Клуб ће до изборне скупштине водити Радна група на челу са бившим голманом црно-белих Иваном Ћурковићем.

Коментари / 0

Оставите коментар